Heerlijk in de Spaanse zon op het terras met lekkere tapas gerechten. Daar zijn we natuurlijk allemaal dol op! Helaas is het weer hier niet zo heerlijk, maar wij brengen het zonnetje in jou huis met deze heerlijke Spaanse patatas bravas van zoete aardappel. Een verrukkelijk gerechtje waar iedereen dol op zal zijn en het is ook nog eens heel erg makkelijk te maken! Lekker voor tijdens een borrel, of als bijgerecht bij het avond eten.


Bereiding Spaanse patatas bravas:

  1. Verwarm de oven voor op 200 gaden
  2. Schil de zoete aardappels en snijd deze dan in blokjes
  3. Doe ze dan in een kom en voeg daar wat olijfolie, peper en zout aan toe
  4. Meng dit goed door elkaar zodat alles bedekt is
  5. Bekleed dan een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de aardappel blokjes overheen
  6. Zet deze in de oven voor ongeveer 20 minuten
  7. Snijd ondertussen de ui en de knoflook fijn en bak deze in een pan
  8. Voeg dan de tomaten blokjes er aan toe en maak op smaak met paprikapoeder, cayennepeper, komijn, peper en zout
  9. Doe dan de saus in een blender en meng dit tot een mooi mengsel
  10. Roer er als laatste de crème fraîche doorheen en doe het dan in een klein kommetje
  11. Haal de aardappeltjes uit de oven en serveer met de saus

Tip: Je kunt de aardappels ook kruiden met andere kruiden naar keuze! 

Eet smakelijk!


Lees ook:

Heerlijke frisse, koude aardappelsalade!

Heerlijke courgette beignets met citroen dille saus!

Vegetarisch hapje: Knoflook champignons