Het is soms lastig om een snel maar toch ook gezond ontbijt klaar te maken, zeker als je de kinderen ook nog klaar moet maken voor school en jezelf ook nog in je werk pakje moet heisen. Ideaal aan deze spinazie muffins? Het is maar 5 minuten werk om ze voor te bereiden. Vervolgens gooi je ze in de oven (niet letterlijk alsjeblieft!) en kun je terwijl ze aan het bakken zijn, je kiddo’s aankleden, haartjes borstelen en tassen / lunch inpakken. Daarna kunnen de kleintjes genieten van hun groene monster / poppey ontbijtje en kun je nog even wat mascara op je gezicht smeren. Ideaal!
Daarnaast bevatten de muffins vitamines, langzame koolhydraten, eiwitten en vezels door de havermout en zorgt dit alles dat het een voedzaam en heel gezond ontbijtje is. Extra greens terwijl je kinderen het niet eens proeven en als je ze verkoopt als “groene monsters” maken ze zich er waarschijnlijk ook niet zo druk om!
Bereiding spinazie muffins
- Pak een muffin bakvorm, vet deze is óf vul deze met papieren muffin vormpjes.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe alle ingrediënten in een blender en laat 30 seconden blenden tot alles gepureerd is.
- Vul de vormpjes vervolgens voor 3/4 met het muffin blender mengsel.
- Zet de muffins in de oven.
- Bak ze ongeveer 16 a 20 minuten, tot de muffins hard maar toch nog wat fluffly zijn!
- Controleer of de muffins klaar zijn door met een saté prikker erin te prikken. Komt deze er nat uit? Laat ze dan nog even in de oven staan.
- Laat heel eventjes een beetje afkoelen voordat je ze voorschotelt.
Enjoy je spinazie muffins !
Probeer ook
Healthy vanille ontbijt muffins
koolhydraatarme appel kaneel muffins
Lactose en glutenvrije chocolade brownie bites