Een heerlijke spruitjesovenschotel met dit weer, erg lekker! Een recept dat heel makkelijk te maken is. Je kunt het prima een paar uur van tevoren maken en net voor het eten in de oven schuiven. Het is tijd om lekker te smullen!
Bereidingswijze spruitjesovenschotel met gehakt
- Verwarm eerst de oven voor op 200 graden.
- Maak daarna de spruitjes schoon en snij ze door de helft. Snipper de ui en de knoflook.
- Doe wat olie in een pan en bak de aardappelschijfjes even aan, ongeveer 5-8 min. Haal de aardappelschijfjes daarna uit de pan en hou ze apart.
- Bak nu het gehakt. Voeg daarna de ui en knoflook toe en bak dit even mee.
- Bak nu de spruitjes. Doe weer wat olie in de pan en bak de spruitjes ongeveer 5 min. Voeg er wat zout, peper en kerriepoeder aan toe.
- Voeg er na 5 min wat water aan toe en stoof de spruitjes nog 5 minuten door totdat ze lekker gaar zijn.
- Bouw hierna de ovenschotel op in een ovenschaal. Begin met de helft van de aardappelschijfjes, dan het gehakt, dan de spruitjes en daarna de andere helft van de aardappelschijfjes.
- Maak het geheel af met geraspte kaas en schuif de spruitjesovenschotel met gehakt 20 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Probeer ook:
Zalm ovenschotel met spinazie en aardappelkorstje
Koolhydraatarme ovenschotel met ei, kip en groenten!
Heerlijke ovenschotel met zoete aardappel en kidneybonen