Daar is die weer! De overheerlijke, gezonde, makkelijk klaar te maken zoete aardappel! We kunnen er geen genoeg van krijgen met z’n alle en daarom hebben we weer een heerlijk gerechtje voor jullie gevonden! Deze heerlijke makkelijke zoete aardappelkoekjes met wat zalm en zure room zijn een perfect voorgerecht voor als je vrienden over de vloer hebt. Maak ze in het klein en je hebt een heerlijk borrel hapje! Toch niet zo een fan van zalm? Laat het achterwegen en je hebt heerlijke zoete aardappelkoekjes als snack!


Bereiding zoete aardappelkoekjes

  1. Schil de aardappelen en kook deze in 15 minuten gaar
  2. Rasp de aardappelen dan fijn en meng ze met knoflook, tijm, zout, arrowroot en 2 eieren.
  3. Snijd dan een kleine rode ui fijn en meng deze met het aardappel mengsel
  4. Roer dit goed door elkaar
  5. Verwarm een pan met 2 el kokosolie
  6. Schep hier een grote lepel met het aardappelmengsel in
  7. Druk deze plat in een koekjes vorm
  8. Doe dit ook met de rest van het mengsel en zorg dat je 4 à 5 koekjes hebt
  9. Bak de zoete aardappelkoekjes 2 tot 3 minuten goudbruin aan beide kanten

Tip: Top de zoete aardappelkoekjes af met wat zure room en zalm en je hebt een geweldig voorgerecht gemaakt!

Eet Smakelijk!


Lees ook:

Gepofte zoete aardappel met spinazie en geitenkaas

Heerlijke zoete aardappel schotel met mozzarella en spinazie

Heerlijke hartige wafels van zoete aardappel!