Genoeg van die standaard wraps en taco’s? Dan is het tijd om deze heerlijke krokante bloemkool variant te proberen. Het lijken veel ingrediënten en veel stappen die je moet doorlopen,  maar als je goed kijkt, het zijn vooral kruiden in de ingrediënten lijst en is het verder eigenlijk heel erg simpel om ze te maken! Laat de lange uitleg je dus niet afschrikken. Dit recept is voor 12 kleine taco’s, dus als je er 3 per persoon wilt eten, kun je het voor 4 personen maken. Easy peasy! Enjoy.

Bereiding krokante bloemkoolroosjes

  1. Snijd de bloemkool in roosjes.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek je bakplaat met bakpapier.
  3. Doe de havermout in een keukenmachine en puls tot de textuur lijkt op broodkruimels.
  4. Doe de kruimels in een grote kom en schep dan de koriander, chilipoeder, zout, paprika, komijn, knoflook, kurkuma en cayennepeper er doorheen.
  5. Pak een andere mengkom en mix de amandelmelk, meel en limoensap tot dit een gladde textuur heeft.
  6. Zet  nu alles op volgorde zodat je de bloemkoolroosjes een voor een kunt dippen in het amandelmelk mengsel, vervolgens door de kruimels heen kunt rollen en dan op de bakplaat plaatst.
  7. Bak de roosjes nu 25 a 30 minuten, tot ze goudkleurig en knapperig zijn. (zorg dat je ze halverwege even door elkaar husselt/omdraait.
  8. Haal vervolgens uit de oven en laat ze een beetje afkoelen voordat je ze serveert.

Bereiding spicy sla en avocado crème

  1. Terwijl de bloemkoolroosjes in de oven staan, doe je de rode kool, limoensap, appelazijn, ahornsiroop en zeezout in een kom en mix je alles met de hand.
  2. Voeg de avocado, koriander, limoensap en zeezout in een blender of keukenmachine en mix 3 tot 4 minuten, tot het een gladde creme is geworden. De textuur moet vergelijkbaar zijn met mayonaise.

Taco’s bouwen

  1. Verwarm de tortilla’s, een voor een, in een kleine droge koekenpan.
  2. Vul vervolgens elke tortilla met 3 tot 4 bloemkoolroosjes, een klein handje sla en een toef avocado crème.
  3. Top met wat gehakte koriander en serveer de limoen partjes ernaast, zodat je nog wat sap over de taco’s kunt druppelen.

Hasta la vista

Comer sabroso aka eet smakelijk!


Probeer ook:

Mexicaanse zoete aardappel taco’s

Pittige taco’s met zoete sriracha kip

Gezonde en kleurrijke vis taco’s met avocado yoghurt saus