Voor dit recept is het vooral heel lekker (oké, en mooi) om zoveel mogelijk verschillende kleuren en smaken tomaten in huis te halen. Want zeg nou zelf, dit is toch te mooi om op te eten? De spicy saus zorgt voor een pittige kick en dit maakt het lunch gerecht helemaal af.

Voorbereiding toast

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden of gebruik een broodrooster
  2. Snijd als eerste 12 tomaten door de helft
  3. Breek vervolgens de blaadjes sla af bij het harde deel, ook wel de kroon genoemd
  4. Snijd de bosui en dille in stukken van ongeveer 1 cm
  5. Pak het brood en snijd 4 plakken van ongeveer 1,5 cm
  6. Maakt als laatste de avocado klaar, snijd de avocado in 6 plakken

Voorbereiding sriracha lime saus

  1. Meng de mayonaise, ketchup, sriracha en limoen
  2. Voeg de overige dille toe

Bereiding groenten toast

  1. Plaats het brood in de oven of een broodrooster en toast het kort tot een goudbruine kleur ontstaat. Gebruik 4 minuten als richtlijn, jij kent jouw oven het beste
  2. Leg de avocado als eerste op de plakken brood
  3. Vervolgens leg je de sla op de avocado
  4. Meng naar wens de bosui, dille en tomaten in een bakje met wat olie, peper en zout
  5. Plaats de tomaten zorgvuldig op de sla en strooi de bosui en dille hier overheen
  6. Sprenkel als finishing touch het sriracha lime sausje over je toast

 

Liever de vegan of glutenvrije variant? Meng inplaats van bovenstaande ingrediënten voor de saus enkel de sriracha met lime; smullen maar!