Twijfel je om over te gaan op de veganistische levensstijl? Hetgeen dat de meeste mensen tegenhoud is het feit dat ze denken dat ze helemaal niks (lekkers) meer kunnen eten. En dat ondanks de vele en oneindige variaties aan groenten en fruit gerechten hebt en het feit dat een veganist over het algemeen gevarieerde (en naar mijn mening) lekkerder eet dan de gemiddelde carnivoor (dit omdat ze creatiever worden in de keuken en dat hoeft niet perse moeilijk te zijn, dat bewijzen deze avocado bootjes wel).

Nu hoor ik je al denken: “Ja maar je wilt toch ook wel eens iets lekkers snoepen? Een koekje bij de koffie of een chipje als je een film kijkt?” Ja natuurlijk willen we dat! En dat is ook gewoon mogelijk, want een heleboel zoetigheid, is ook gewoon vegan en daarvoor hoef je niet naar een speciale winkel. Je kunt het ook gewoon bij de plaatselijke supermarkt vinden. Dit zijn bijvoorbeeld 10 cheats, waarvan jij vast niet wist dat ze vegan zijn.

POM-BÄR Original (pomberen)

Jawel, je leest het goed. De chippies die je vroeger waarschijnlijk heel graag lustte, zijn gewoon vegan! Deze kun je dus met een gerust hart eten. Leuke side note, de chipjes zijn ook nog eens glutenvrij.

Pringles Naturel, Texas BBQ, Paprika

Bankhang avondje gepland en zin in hartig? Dan kun je gerust 1 van deze 3 smaken van Pringles in huis halen (of alle 3 natuurlijk)

Oreo’s

Halleluja, de originele Oreo’s zijn vegan! Kijk wel voor de zekerheid wel even op de verpakking. Of ze vegan zijn, ligt namelijk aan waar ze gemaakt zijn; in Europa of Amerika. De samenstelling van de koekjes kan dus verschillen maar daar waarschuwt fabrikant voor op de verpakking. Verkoopt je supermarkt gewoon de Nederlandse Oreo’s, dan zijn dus wel gewoon VEGAN! De varianten met chocolade of ijs trouwens niet. 

Skittles!

Grote snoeper? Deze kleurige vriendjes zijn ook vegan en al jaren verkrijgbaar in vrijwel elke supermarkt en zelfs tankstation.

Tony chocoloneley

Trek in een chocolade? Als je je al verdiept hebt in het veganisme weet je dat je pure chocolade gewoon kan eten (kijk voor de zekerheid wel even achterop de verpakking of er niet toevallig melk in zit, heel soms wil een merk dat nog wel eens toevoegen). Tony chocoloneley heeft echter chocolade die net even een leveltje verder gaat. Misschien kun je niet de reep met karamel en zeezout eten (helaas) maar de pure chocolade met kokos en pecannoten, is nét zo lekker. Puur rozemarijn en puur chocolade sinaasappel is ook vegan.

Propercorn peanutbutter almond

Toch liever popcorn? Propercorn heeft heerlijke popcorn varianten. Ons favoriet: de peanutbutter almond variant. Maar ook de seasalt, de Fiery Worcester sauce & sun-dried tomato en de sweet & salty zijn geschrikt voor veganisten.

Professor Grunschnabel

De zomer is hier en dan houden we natuurlijk wel van een heerlijk bakje ijs om af te koelen zo nu en dan. Ijs is meestal niet vegan, maar lucky us! Er zijn een aantal varianten, waaronder het ijs van Professor Grunschnabel. Deze is gewon verkrijgbaar bij de AH  en ook bij de Hema.

Lotus Koffieleutjes (speculoos)

Koekje erbij? Ja, we hebben in nederland graag een koekje bij de koffie. En als het een koffieleutje is, hoef je hem niet af te slaan.

Verkade Glutenvrije Oaties & Time out robuuste koeken

Over koekjes gesproken, verkade en Lu hebben ook een aantal soorten koekjes die (perongeluk) vegan zijn. Loop daarom gerust een keer langs de koekjes afdeling in de super en ga even wat achterkantjes lezen!