We hebben het waarschijnlijk allemaal wel al voorbij zien komen. De oliebollen kraam die oliebollen gevuld met Tony Chocolonely karamel-zeezout verkoopt! Say what? Ja het is geen grap en een goddelijke combinatie als je het ons vraagt! Helaas waren de oliebollen al snel uitverkocht én kun je ze alleen in Brabant verkrijgen. Maar niet getreurd! Wij hebben het heerlijke recept van de Tony’s chocolonely oliebollen en onze versie is ook nog eens een stukje healthier (maar natuurlijk nét zo lekker)!


Bereiding Tony’s Chocolonely oliebollen:

  1. Verwarm de melk tot deze lauw is.
  2. Meng dan de lauwe melk met de suiker en het gist.
  3. Laat dit voor ongeveer 10 minuten even staan.
  4. Zeef ondertussen de bloem en het zout.
  5. Voeg dan het ei er aan toe en meng dit goed door elkaar.
  6. Voeg al roerend de melk er aan toe en maak hier een mooi beslag van.
  7. Laat het mengsel dan minimaal een uurtje afgedekt op en warme plek rijzen.
  8. Verhit vervolgens de olie in de pan alvast tot 180 graden.
  9. Breek ondertussen de chocolade reep ik kleine stukjes.
  10. Maak met een natte ijsbol-tang een bolletje beslag.
  11. Druk dan een stukje van de chocolade in het deeg en zorg ervoor dat het beslag er goed omheen zit.
  12. Laat de bolletjes in de hete olie glijden en dompel ze even onder.
  13. Bak de oliebollen ongeveer 5 tot 6 minuten.
  14. Laat de oliebollen hierna nog even goed uitlekken op wat keukenpapier.
  15. Serveer met  poedersuiker of cacao poeder erop (of smelt een andere tony reep en giet dit erover JAMMIE!)

Tip: Wij gebruiken de smaak Puur karamel-zeezout, maar je kunt natuurlijk ook de échte bekende tony oliebollen namaken met de melk variant van karamel-zeezout!

ENJOY!


Lees ook:

Hoe kom ik de feestdagen in vredesnaam gezond door? – Column

3 x overheerlijke carpaccio recepten voor de feestdagen!

Geniet momentje: De tony chocolonely kersteditie met glühwein smaak!