Wij kunnen geen genoeg van bananenbrood krijgen. Er stonden al aardig wat recepten op de site maar deze mocht zeker niet ontbreken. Dit vegan bananenbrood maak je namelijk op basis van pompoen! Naast de ingrediënten heb je een cakeblik en een staafmixer nodig, hier maak je dit vegan bananenbrood mee namelijk.

Bereidingswijze vegan bananenbrood

  • Verwarm je oven voor op 180 graden.
  • Schil de pompoen en snij hem daarna in blokjes. Breng een pan met water aan de kook en kook de pompoen voor 10 minuten.
  • Als de pompoen gaar is pureer je hem met een staafmixer.
  • Maak een mix van het gemalen lijnzaad met 6 eetlepels water. Laat dit even tien minuten rusten zodat het goed kan intrekken.
  • Pak er een beslagkom bij en meng hier havermeel, havermout, bakpoeder en baking soda in. Voeg ook een snuf zout toe.
  • Prak in een andere kom de bananen fijn. Hoe rijper de bananen hoe beter om dit vegan bananenbrood mee te maken! Als je de banaan tot een papje hebt geprakt voeg je het lijnzaad, de pompoen puree en tahini toe. Voeg ook hier weer een snuf zout aan toe. Voeg tot slot de appelciderazijn toe.
  • Meng de ingrediënten uit de twee kommen samen en mix dit tot 1 glad mengsel. Vergeet niet tot slot de cranberry’s toe te voegen aan het beslag!
  • Bekleed je cake met bakpoeder of vet hem in met boter en giet hier je beslag in. Top je bananenbrood af met pompoenpitten en overgebleven havermout voor een mooi effect.
  • Bak je vegan bananenbrood een uurtje in het midden van de oven. Smakelijk!

 

Lees ook:

Zelf gezonde ontbijtkoek maken zonder suiker 

Vegan choco-bananenbrood 

Suikervrij bananenbrood