Nu de zomer voorbij is komt de herfst er alweer aan, dit betekent ook dat het weer kouder wordt! Gelukkig zijn er genoeg lekkere warme gerechten geschikt voor deze temperaturen. Ook wanneer je geen zin hebt in de doorsnee Hollandse maaltijden is er nog genoeg keuze! Deze Thaise kokossoep is supergezond en snel te bereiden! 

Sinds het weer kouder wordt, is het lekker om de soepen weer naar boven te halen. Toch kan een beetje verandering geen kwaad. Dit is een vegetarische variant van het Thaise gerecht ‘Tom Kha Kai.’ Het enige wat uit dit traditionele gerecht is gelaten is de kip. Deze soep zit boordevol smaak, zoet, zuur, spicy, alles wat je maar wilt. Ook voor je Instagram-feed is dit een leuk gerecht, haha!

Bereiding

  • Begin eerst met de groentebouillon. Giet de bouillon in een grote sauspan en laat het pruttelen tot je 180 ml overhoud. Giet dit daarna over naar een medium pan
  • Gebruik een vijzel of scherp mes om het citroengras fijn te malen en voeg dit toe aan de bouillon. Voeg hierna ook de koriander, limoen blaadjes en de kokosmelk toe. Laat het vervolgens pruttelen en voeg de oesterzwammen en ui toe. Laat het vervolgens nog 5 tot 10 minuten pruttelen tot de ui zacht is geworden
  • Prak de pepers fijn en voeg dit toe aan de mix, voeg ook de tofu toe. Laat de mix 2 tot 3 minuten pruttelen tot de tofu warm is
  • Haal de pot van het vuur. Voeg de sojasaus, limoensap, suiker en koriander toe. Proef voor de zekerheid voordat je de soep serveert
  • Serveer de soep met de jasmijnrijst (100 gr per portie). Je kunt de soep eventueel als currysaus gebruiken door het over de rijst te gieten. It is up to you!

Belangrijk: De laoswortel, limoenblaadjes en stukjes citroengras zijn niet eetbaar! Je kunt ze natuurlijk wel als decoratie in de soep laten.

“Zie

Snel te bereiden exotische Thaise kokossoep

Een makkelijk te bereiden avocado soep

Snel te bereiden exotische Thaise kokossoep

Waan je in Japan met deze veganistische Japanse noedelsoep