Geen tijd of wil je vandaag even makkelijk doen?

 

Heb jij niet veel tijd? Deze vergeten groente soep met bietjes is heel makkelijk en vooral snel te bereiden. Je kunt hem meenemen voor onderweg als maaltijd of maak hem lekker voordat het weekend van start gaat. Het leuke van deze soep is dat hij een andere smaak heeft dan hij daadwerkelijk doet vermoeden. De smaken samen komen in ieder geval goed tot zijn recht. Ben jij nieuwsgierig geworden naar deze winterse soep? Dan zit er maar één ding op. Aan de slag!

Bereiding van de vergeten groente soep met biet

  • Doe de olijfolie in een grote pan, laat dit rustig warm worden en bak de rode ui glazig.
  • Voeg de fijngesneden prei samen met een snuf peper en zout toe. Wanneer je ziet dat het aanbakt kun je eventueel nog wat extra olijfolie toevoegen. TIP: bak de prei goed zacht, op deze manier haal je de scherpe smaak eraf
  • Nu mag je de in stukjes gesneden pastinaak, knolselderij en winterpeen toevoegen. Dit laat je voor een aantal minuten goed meebakken. Zijn de vergeten groente zacht?
  • Voeg de groente bouillon toe en laat de vergeten groente voor ongeveer 15 minuten zachtjes stuk koken. Na ongeveer 10 minuten mag je ook de rode bietjes toevoegen
  • Zijn de 15 minuten voorbij dan neem je een staafmixer om de soep mooi glad te mixen
  • Voeg eventueel nog wat extra peper en zout toe naar wens

TIP: Pureer de bietjes er niet doorheen maar gebruik het als garnering op de soep. Je zal zien dat de soep nu geen rood roze kleur aanneemt maar een frisse groene kleur.

Meer soepen

Vergeten groente soep met bietjes voor thuis en onderweg

Een makkelijk te bereiden avocado soep

Vergeten groente soep met bietjes voor thuis en onderweg

Een lekkere koolhydraatarme paprikasoep