Ook zo gek op appeltaart? Dan is de herfst helemaal jouw seizoen. Freshhh is het er ook over eens: er is niks lekkerder dan een heerlijk stukje warme appeltaart tijdens die regenachtige dagen. Geniet van dit overheerlijke appeltaart-recept.


Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden en bereid ondertussen het deeg appeltaart voor volgens de verpakking.
  • Schil de appelen en peren en verwijder het klokhuis. Snijd het fruit in blokjes van 2×2 cm. Schil de gember en rasp deze fijn.
  • Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng vervolgens de appel- en perenstukjes met de citroenrasp en sap, gember, kaneel, vanillesuiker, suiker en rozijnen.
  • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en beboter de bodem en ze zijkant met een kwastje. Bekleed vervolgens de springvorm met het deeg, maar hou 1/3 over voor de vlecht erbovenop. Vul de taart met de appel-peervulling en decoreer de bovenkant van de taart met het overgebleven deeg.
  • Bestrijk de bovenkant van de taart tot slot met ei. Bak de taart 1 uur in de oven. Tip: lekker met verse slagroom. Ben je vegetarisch? Bekijk dan dit artikel voor een slagroomvervanger.

Bekijk ook: