Op zoek naar iets hartigs om te serveren op een feestje, of gewoon om lekker bij het diner te eten? Probeer dan deze viskoekjes eens. Je kunt ze gewoon plat in een pan of in de oven bakken. Je kunt ze zelfs in kleine muffin vormpjes maken, als je dat er wat feestelijk uit vind zien. De basis van viskoekjes bestaat eigenlijk gewoon uit witte vis, ei, iets ‘meligs’ om te binden, vissaus en peper. Vervolgens kun je ze op smaak brengen zoals je zelf wilt. Voeg bijvoorbeeld wat bosui, sperzieboontjes, rode of groene paprika, maar ook sambal en kruiden die je lekker vind aan toe.

De vissaus is niet heel erg koolhydraatarm, mocht dit dus niet binnen je koolhydraatarme leventje passen, kun je het weglaten. Echter gaat er maar een klein beetje van in en qua smaak doet het heel erg veel. Per viskoekje zitten er in totaal 0,3 gr koolhydraten.

iStock

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snijd de paprika heel fijn en de bosuitjes in ringen.
  3. Hak vervolgens de knoflook en gember fijn of pers door de knoflookpers.
  4. Snijd de vis in stukken en maal fijn in de keukenmachine. Heb je geen keukenmachine? Dan kun je de vis ook met een vork “plukken” zodat je dit straks goed kunt mengen met alle groenten en meelmix in een kom.
  5. Voeg de fijngesneden bosui, paprika, knoflook, gember, vissaus, citroensap, ei en kokosmeel toe aan het vismengsel. Laat alles -kort- even draaien of roer even goed door elkaar met de vork.
  6. Haal de kan van de keukenmachine en haal het hakmes eruit. Doe nu de geknipte peterselie, sambal, peper en zout erbij.
  7. Gooi niet meteen teveel sambal erin, proef even goed hoe pittig je de koekjes wilt hebben.
  8. Leg een vel bakpapier op de oven plaat.
  9. Maak nu van het deeg 12 bolletjes die je vervolgens op de bakplaat plat drukt.
  10. Zet deze 20-25 minuten in de oven.

Eet smakelijk!