Een lekkere koek voor bij de koffie, of gewoon eventjes lekker tussendoor. In de winter zijn er een hoop verschillende lekkernijen en daar horen ook veel (gevulde) koeken bij. Vandaag hebben wij ook zo een soort recept. We hebben een winterse kruidenkoek gevuld met rozijnen uitgezocht. Misschien kan je al niet wachten op de smaak, maar ook je huis zal gevuld worden met de heerlijke geur van deze koek.
Bereiding kruidenkoek:
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Meng dan in een bak het volkorenmeel, de bakpoeder, basterdsuiker, koekkruiden, kaneelpoeder en wat zout
- Raspt boven de kom wat oranje schil dun van een sinaasappel
- Breek daarna het ei boven de kom en voeg de stroop hier ook aan toe
- Voeg dan scheutje voor scheutje de melk er aan toe en blijf dit roeren tot het beslag mooi glad is
- Schep daarna de rozijnen door het beslag en vet de bakvorm in
- Schenk dan het beslag in de bakvorm bak deze dan ongeveer 60 minuten
- Controleer de of de koek droog is door een saté prikker er in te prikken. Is die droog? Dan is de koek goed!
Eet smakelijk!
Lees ook:
Freshhh kerstkoekjes, gezond alternatief voor in de boom!
Kokoskoekjes recept, koolhydraat arm, glutenvrij en suikervrij!
Lekkere, gezonde, gevulde speculaas!