Af en toe heb je gewoon zin in een lekkere, makkelijke hap. Al snel denk je dan aan hamburgers en patat, maar dat is natuurlijk super ongezond. Helaas is het af en toe te lekker om dat te beseffen en willen we het toch eten. Daar hebben wij nu een goede oplossing voor. Burgers kun je dus ook heel makkelijk zelf maken en dat maakt het dus al een stuk gezonder. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar dit recept. Een lekker zalmburgers met een heerlijke spinazie salade. Nog veel lekkerder dan een hamburger met frietjes.
Bereiding zalmburgers:
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Rooster ondertussen de amandelen in ongeveer 10 minuutjes
- Hak de zalmfilet in je keukenmachine tot kleine stukjes
- Kluts dan het ei in een kom samen met de kruiden, een snufje zout en wat citroensap
- Voeg hier dan de zalm aan toe en meng goed door elkaar
- Voeg een halve eetlepel kokosmeel toe en roer door elkaar
- Doe er steeds een klein schepje bij tot je en mooi samenhangend mengsel hebt, waar je de burgers van kunt maken
- Je kunt de burger met de hand maken, maar om het makkelijk te maken is een vormpje ook handig!
- Bak de burger in kokosolie in ongeveer 8 minuten gaar en zorg dat ze goudbruin gekleurd zijn
- Maak ondertussen de dressing
- Verdeel dan de spinazie over de borden en schenk hier de dressing overheen
- Strooi dan de geroosterde amandelen over de spinazie
- Snijd de zalmburgers in stukjes en strooi over de salade
Bereiding dressing:
- Meng de balsamicoazijn met de honing en meng door elkaar
- Voeg dan de mosterd en olijfolie er aan toe
- Roer goed door en maak op smaak met wat zout en peper
Tip: Je kunt de zalmburgers ook als gewone burger gebruiken. Neem dan 2 hamburger broodjes, leg de zalmburger ertussen, de spinazie erover heen en de dressing!
Lees ook:
Gezonde zalmburger met kappertjessaus
Simpel en lekker: eiwitrijke tonijnburgers
Low carb: Vegan Portobello burger