Wat is koningsdag zonder een lekker drankje er bij? Precies… Nu we al moeten wennen aan het ‘nieuwe normaal’ van deze feestdag mogen sommige tradities niet verdwijnen. Daarom hebben wij voor jullie 4 heerlijke oranje drankjes voor koningsdag op een rijtje gezet, van cocktail tot mocktail! 

1. Mimosa

oranje drankje voor koningsdag

Deze brunchtopper mag natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Het recept voor dit heerlijke drankje vind je hier. Ideaal als je een heerlijke oranje lunch hebt voorbereid of eerder op de dag al een bodempje wil leggen. Deze cocktail is op basis van sinaasappelsap en dus boordevol vitamientjes. Wil je hem wat donkerder oranje maken? Voeg dan een halve grapefruit aan het recept toe.

2. Aperol Spritz

oranje drankjes koningsdag

Van de après-ski tot aan een zonnig terras aan het Vondelpark, deze cocktail kun je niet gemist hebben. Door de sinaasappel in de likeur heeft het een diep oranje kleur. Dit aperitief wordt in Noord-Italië puur gedronken, maar om daar van te genieten moet je van een bittere smaak houden. Wij zijn meer fan van de cocktail variant en ideaal om te serveren als oranje drankjes voor koningsdag! Mix alle ingrediënten samen en garneer het glas met een schijfje sinaasappel. Chin Chin!

3. Kurkuma-gemberfizz met sinaasappel

oranje drankje koningsdag
ah.nl

Deze mocktail is ideaal voor koningsdag. Geen zin in alcohol? Dan is dit drankje jouw go to. Alcoholvrije of virgin cocktails hoeven helemaal niet flauw te zijn, zeker niet als je gember, kurkuma en sinaasappel in de mix gooit. Wist je trouwens dat kurkuma supergezond is en zelfs tot superfood wordt gerekend? Drink jezelf dus gezond met deze lekkere oranje mocktail!

4. Pornstar martini

oranje drankjes voor koningsdag
Fellini.nu

Een uitdagende naam voor een uitdagende cocktail. Deze lekkernij is gemaakt op basis van passievrucht. Hierdoor is het een ideaal drankje voor warm weer. Sloof je uit achter je eigen bar met een shaker en tover er dit heerlijke oranje drankje uit. Vergeet niet een lepeltje erbij te serveren om de halve passievrucht bovenop uit te lepelen. Om deze cocktail te maken heb je wel een shaker en een zeefje nodig, check dit recept voor de professionele werkwijze.

Met deze oranje drankjes kan jouw koningsdag als het goed is niet meer stuk. Heel veel plezier en doe voorzichtig!
Wil je bij dit lekkers ook een leuke borrelplank serveren. Lees hier alle inspiratie voor een oranje borrelplank. Lang leve de koning!