Ziet deze soep er niet overheerlijk uit? Loopt het water je al in de mond? Of moet je even wennen aan deze smaakcombinatie? Ik denk dat je hem er wel heel erg lekker uit vind zien. Zoete aardappel is bovendien mega gezond. Door de vele zoete smaken zorgt de kokosmelk er juist voor dat deze iets worden afgevlakt. Op deze manier zal de soep niet al te overheersend zijn. Deze soep is dus helemaal in balans als je het mij vraagt. Bij mij staat de zoete aardappel kokossoep met punt paprika deze week weer op het menu, bij jou ook?
De bereiding van de zoete aardappel kokossoep met punt paprika gaat als volgt
- Snipper de ui en bak glazig samen met de knoflook.
- Voeg vervolgens de geschilde en in stukjes gesneden zoete aardappel toe samen met de punt paprika’s.
- Bak dit voor ongeveer 4 tot 5 minuten op hoog vuur zacht.
- Kijk uit dat de ingrediënten niet aanbranden. Besprenkel eventueel met wat extra vloeibare kokosolie.
- Giet er 600 ml heet water bij samen met het groentebouillonblokje.
- Zet het vuur iets lager en kook voor plusminus 10 minuten.
- Gebruik een staafmixer en mix het tot een gladde soep.
- Roer de soep even goed door en laat voor enkele minuten rusten.
- Verdeel de soep vervolgens over twee kommen en schenk er wat kokosmelk bij.
- On top voeg je per kom een handje pompoenpitten toe.
Naar smaak kan je er nog wat zeezout en peper overheen strooien.
De soep is klaar dus genieten maar!