Wie wordt er nou niet blij van gezonde, kleurrijke gerechten, zoals deze pizza van zoete aardappel. Een smaakvolle krokante bodem, maar een stuk gezonder en lichter dan een bewerkte pizzabodem van tarwe. Het kost iets meer tijd dan een klant en klare bodem, maar dat is het gerecht zeker waard. Daarnaast is de pizzabodem super makkelijk te maken.


Bereiding van de pizzabodem

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Schil de zoete aardappelen en snijd deze in blokjes
  3. Kook de aardappelen in ruim en voldoende water gaar
  4. Giet de aardappelblokjes af en laat ze droog stomen. Hoe droger deze blokjes zijn, hoe beter de bodem lukt
  5. Stamp de aardappel fijn en voeg de bloem, het ei en peper en zout toe.
  6. Roer dit goed door elkaar
  7. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier
  8. Stort het mengsel van de zoete aardappel op het bakpapier en vorm dit met een lepel tot de juiste vorm
  9. Bak de pizza bodem in het midden van de oven in ongeveer 30-35 minuten gaar
  10. Top de pizzabodem af met de toppings naar keuze

Note: Het klopt dat het meer beslag is dan normaal deeg, maar dit  hoort zo. Je kunt het beslag makkelijk scheppen met een lepel.


Lees ook:

Heerlijke vegan wraps met gegrilde courgette

Smoked salmon avocado pizza

Vegetarische Buddha bowl met pittige pindasaus