Soms eten we liever even geen koolhydraten, of het nu is omdat je een speciaal dieet volgt, omdat je de rest van de dag al veel koolhydraten gegeten hebt of omdat je de pieken in je bloedsuiker spiegel stabiel wilt houden, dit kip teriyaki recept is ideaal als je zin hebt in een heerlijke wrap, maar de carbs even wilt vermeiden. Daarnaast zijn de sla wraps ook super easy om te maken, dus hup aan de slag!

Bereiding sla wraps

  1. Meng de honing, ketjap, fijngesneden Spaanse peper en knoflook samen in een kom. Snijd de kipfilet in stukjes en meng deze samen met de cashewnoten door de honing-ketjap marinade. Laat de kip hier een paar minuten in marineren.
  2. Zet een koekenpan met olijfolie op het vuur. Laat de olie goed warm worden en leg daarna de stukjes kip hierin. Bak ze op een matig-hoog vuur. Ongeveer 6 tot 7 minuutjes tot de kip gaar is (wit vanbinnen) en het honing-ketjap mengsel begint te karameliseren.
  3. Laat de kip een klein beetje afkoelen.
  4. Ondertussen haal je 4 bladeren van de krop ijsbergsla af. Deze was je even onder de kraan en leg je klaar om te gebruiken. Snijd de rode ui en hak de cherrytomaatjes doormidden.
  5. Leg vervolgens je de stukjes gebakken kip in de slabladeren. Doe hetzelfde met de ui-ringen en de tomaatjes en strooi je er nog wat sesamzaadjes overheen.

Probeer ook eens onze regenboog vis taco’s, je vindt het recept hier.