Het zijn niet alleen de zwaartekracht overtreffende poses die yoga zo geweldig maken. We hebben al eerder met jullie gedeeld wat yoga precies is en welke soorten er zijn. Dat yoga veel voordelen heeft mag ook wel duidelijk zijn. Maar het zijn niet alleen de zwaartekracht overtreffende poses en het gezonde lichaam die je er van krijgt die yoga zo mooi maken. Lees snel verder om er achter te komen welke 8 verrassende voordelen van yoga er zijn.

1. Het stimuleert bodypositivity

Er is niet maar een “yoga lichaam”. Iedereen met elk soort lichaam kan aan yoga doen en iedereen kan het op zijn/haar eigen manier uitvoeren. De ene komt misschien iets verder in bepaalde poses, maar dat is niet waar het om draait. Het gaat erom dat het voor jouw lichaam fijn voelt en je er tot rust van komt. Er bestaat geen competitie. Met elk soort lichaam kun je yoga uitvoeren en je zal hoe dan ook de voordelen ervaren!

2. Het maakt je seksleven veel beter!

Naast het feit dat het logisch is dat je sexyer voelt wanneer je sterker en zelfverzekerder bent (dankzij yoga), zorgt het ook op andere manieren voor een beter seksleven. Je wordt flexibeler, je houdt de seks langer vol en je bent beter in touch met je eigen lichaam en gevoelens!

4. Het geneest je kater

Het is misschien het laatste waar je aan wil denken wanneer je met een kater in bed ligt, maar volgens experts kun je je door yoga een stuk beter voelen. Het werkt als een soort detox voor je lichaam en het versnelt je metabolisme, waardoor die giftige alcohol van de avond ervoor sneller uit je systeem verdwijnen.

5. Je kan het samen met je huisdier doen!

Ja echt waar! Yoga samen met je hond: Doga. Je kan je hond oefeningen naast je laten uitvoeren of je kan ze meenemen in je eigen poses. Het zorgt voor ontspanning voor zowel mens als dier en het creëert een sterkere band!

6. Je beschermt je hart

Als je wel eens een yoga les hebt gevolgt moet je het gehoord hebben van de instructeur: open je hart. Dat is voor een reden! Yoga vermindert je bloeddruk, verlaagt je cholesterol, vermindert stress en ook wordt je risico op hart- en vaatziektes kleiner.