Een artikel om de Saddle Pose eens in het zonnetje te zetten. Zomer, dat betekent extra aandacht voor je hart dit seizoen. Wees niet bang je hart te openen. Je hart verdient die extra aandacht. Hoewel je je over het algemeen goed en gelukkig wilt voelen, mag er ook zeker ruimte zijn voor alle andere emoties. De wat donkerdere emoties zoals angst, verdriet en woede. Weet dat in juist die emoties de meeste creativiteit schuilgaat. Durf naar binnen te kijken. Op zoek naar wie je werkelijk bent.

Saddle Pose biedt de mogelijkheid om de voorkant van je lichaam volledig te openen. Heb je een beroep waarbij je de hele dag staat of veel loopt, probeer Saddle Pose zeker uit.

De belangrijkste voordelen

  • In deze houding stretch je de heup flexor en je quadriceps
  • Het geeft compressie op de wervels van je onderrug

Wees voorzichtig met deze houding wanneer je een slechte rug hebt. Daarnaast kom je altijd terug uit de houding wanneer je pijn ervaart. Dat kunnen je knieën, rug, nek of enkels zijn. Luister naar je lichaam.

Saddle Pose

Start door op je hielen te gaan zitten en neem de tijd om te voelen. Is het comfortabel? Laat je lichaam langzaam wennen. Bij pijn in de enkels of knieën is deze houding niet voor je weggelegd. Onthoud: Ieder lichaam is anders.

Beweeg je bovenlichaam langzaam naar achteren. Leun op je handen. Op die manier ontstaat er een lichte arching van de onderrug. Mocht dit voor jou voldoende zijn  blijf je voor vandaag hier. Mocht je de ruimte hebben, laat je jezelf langzaam op je ellebogen zakken. Laat je hoofd vervolgens achterover hangen.

Foto: Body Restore

Wil je meer kunnen ontspannen in de houding kan je er altijd voor kiezen om een opgerolde mat of deken onder je rug te plaatsen.

Mocht je de ontspanning hebben gevonden in deze houding, geef je over en adem. Bied ruimte aan alles wat opkomt. Weet dat het er gewoon mag zijn.


Volg onze yogi Lesley ook op  Instagram en Facebook!


Meer yoga?

Yoga voor een kantoorlijf! Nek, rug en schouder oefeningen.

Sterkere core ontwikkelen? Doe dan deze core flow.

Raak je opgeblazen buik en andere buikklachten kwijt met deze yoga flow!