Heb je even geen toegang tot de sportschool en heb je ook niet een verzameling aan gewichten in huis?  Geen probleem! Met deze 7 oefeningen train je je bovenlichaam, zonder dat je er attributen bij nodig hebt. Zodat je vanuit huis, of waar dan ook, aan de slag kan! Van deze oefeningen kun je je eigen routine vormgeven. De ene keer heb je misschien tijd om ze allemaal te doen en de andere keer voer je er maar een uit. Hoe je het precies vormgeeft maakt niet uit, deze oefeningen zijn in ieder geval allemaal effectief!

Push ups

Push ups zijn perfect voor het trainen van je armen, je rug, je borst en je buikspieren. Iedereen kent deze oefening wel en veel van jullie voeren hem waarschijnlijk regelmatig uit. Ondanks het feit dat deze klassieke oefening zo bekend is, voeren veel mensen hem nog steeds verkeerd uit. Kijk onderstaande video om te leren hoe je de push up perfect uitvoert!

Shoulder tap planks

We kennen allemaal de plank. Los van het feit dat de plank een geweldige oefening is voor je core, kan het ook een goede workout voor je armen zijn. Voor deze oefening ga je eerst in de normale plank staan, til dan om en om je armen omhoog en raak steeds je andere schouder aan. Ga hiermee door tot je het gevoel hebt genoeg te zijn uitgedaagd.

Superman

Ook als je nog niet van deze oefening hebt gehoord, heb je het waarschijnlijk wel eens gezien. Misschien heb je het ook wel eens geprobeerd. Om de superman uit te voeren ga je op je buik liggen. Vervolgens strek je je armen uit naar voren en je benen naar achter. Span dan je core aan en lift je bovenlichaam en je voeten omhoog.

Tricep dips

Ook tricep dips zijn een effectieve oefening voor je bovenlichaam. Begin door op de grond te gaan zitten, met gebogen knieën en je voeten op plat op de grond. Plaats je armen (op schouderbreedte) achter je neer. Zorg ervoor dat je handen naar voren wijzen. Strek dan je armen om je lichaam omhoog te tillen, buig dan weer je armen om je billen naar de grond te brengen. Herhaal dit tot je je voldoende uitgedaagd voelt.

Inchworm

De inchworm is een uitdagende oefening. Vooral wanneer je hem combineert met push ups en planks. Ga rechtop staan, buig dan voorover zodat je de grond aan kunt raken. Loop dan met je handen naar voren totdat je in een hoge plank staat. Loop dan weer met je handen terug totdat je rechtop staat.

 Mountain climbers

Ook een intense oefening. Wel super effectief en dus de moeite waard om te proberen! Ga in een hoge plank staan en plaats je handen op schouderbreedte. Til een been omhoog, buig je knie en breng deze naar je borst. Schop hem dan weer terug en herhaal het met de andere kant.

 

Voer deze oefeningen uit op je eigen tempo en wissel ze lekker af. Maak het je zelf niet te makkelijk, een beetje uitdaging is goed! Vergeet na je workout ook altijd even een cooling down te doen.

Ook lezen: de enige 5 basisoefeningen die je nodig hebt.