Dat kickboksen een van de beste workouts voor je lichaam is, kun je niet meer ontkennen. Je combineert cardio met krachttraining en je je verbrandt vet terwijl je je spieren vormgeeft. Niet voor niets dus dat supermodellen er bij zweren. Wat vooral opvallend is aan kickboksen, is dat het niet alleen effectief is, maar ook heel snel je lichaam verandert. Lees verder voor nog zes redenen waarom kickboksen de perfecte workout is!


1.Je geeft je hele lichaam vorm

Of je nu je armen, je benen, je buik of je schouders wil trainen, er is geen plek op je lichaam die je met kickboksen niet aanpakt. Kickboksers hebben over het algemeen sterk ontwikkelde spieren en een laag vetpercentage. Net als zwemmen, is kickboksen een full body workout.

2. Je leert zelfverdediging

Dit is een voordeel waar kickboksen als workout in uit blinkt. Niet veel andere workouts helpen je bij het vermogen om je zelf te verdedigen. Dit is voor veel mensen een hele handige vaardigheid om onder de knie te krijgen. Als je dit dan ook nog combineert met het trainen van je conditie en je lichaam is het al helemaal een win-win situatie.

3.Je verbrandt veel calorieën

Kickboksen is een high-intensity workout waarbij je continu in beweging bent. Je hartslag zal gedurende de hele sessie flink omhoog gaan, wat betekent dat je veel calorieën zal verbranden. Met een kickboks-sessie van een uur kun je tot wel 900 calorieën verbranden.

4. Het is een uitlaatklep

Of je nu last hebt van boosheid, frustratie of angst, kickboksen helpt je erbij. Soms wil je gewoon ergens tegen aan slaan om je negatieve emoties kwijt te kunnen. Ook helpt de constante beweging tijdens een kickboks sessie bij het verminderen van stress. Het is soms net als een therapiesessie omdat je even alle slechte energie er uit slaat.

5. Je energie krijgt een boost

Je zou denken dat je moe bent na een goede boks-sessie, maar niets is minder waar. De kans is groot dat je na het kickboksen meer energie hebt dan ervoor. Dit komt omdat het je bloedsomloop stimuleert, je spieren activeert en ervoor zorgt dat je hormonen aanmaakt. Deze dragen allemaal bij aan je alertheid en energie.