Je core is de kern van je lichaam, oftewel je romp. Je focust je bij het trainen van je core dus op het midden van je lichaam. Hieronder vallen je schuine en rechte buikspieren, je onderrug en je heupbuigers en -strekkers. Zowel wat je nodig hebt voor een net iets strakker buikje als een manier om je rug sterker te maken en rugpijn te voorkomen. Deze vijf core oefeningen kun je gewoon in je woonkamer uitvoeren.

5 x oefeningen om je core te versterken

1. Plank

De plank is een van de meest voor de hand liggende core oefeningen. Het ziet er misschien niet uit alsof het veel doet, maar met de plank train je je buikspieren juist heel goed. De bedoeling is dat je je hele lichaam recht houdt terwijl je op je tenen en onderarmen leunt. Wil je het een tikkeltje moeilijker? Probeer het dan met gestrekte armen. De side plank is vergelijkbaar, maar dan op je zij. Probeer het maar eens een minuutje vol te houden.

2. Bridge

Bij de bridge zet je je voeten plat op de grond en zorg je dat je schouders en armen ook tegen de grond blijven. Ondertussen til je je billen van de grond tot je lichaam in een rechte lijn is. Daarna laat je jezelf weer zakken. Herhaal dit enkele keren.

3. V-ups

Bij de V-ups wordt het iets actiever. Vanuit een liggende positie met je armen boven je hoofd, kom je omhoog terwijl je tegelijkertijd je benen optilt. Met je handen rijk je dan naar je tenen. Dit is goede oefening voor je buikspieren.

4. Cross knee plank

De cross knee plank is een variatie op de gewone plank op onderarm en tenen waarbij je net iets meer beweegt. Vanuit de plank positie trek je je linkerknie en rechterelleboog naar elkaar toe. Wanneer deze weer terug in hun oude positie zijn, herhaal je het met de rechterknie en linkerelleboog. De oefening traint zowel de rechte als schuine buikspieren en de heupspieren.

5. Russian twists

Voor de Russian twists heb je een gewicht nodig. Je kunt elk gewicht gebruiken dat je maar wilt, of eventueel een bal. Hoe zwaarder het gewicht, hoe moeilijker het natuurlijk wordt. In een zittende positie met  je knieën gebogen leun je een beetje naar achter, waarna je je benen kruist bij de enkel en van de grond tilt. Terwijl je je benen zo houdt, beweeg je je armen met het gewicht steeds van links naast je lichaam naar rechts naast je lichaam.

Wil je deze oefeningen combineren met oefeningen die op een ander deel van je lichaam focussen? Met deze oefeningen krijg je mooie ronde billen.