Het liefst knippen we even met onze vingers en hopen we daar beneden geen buikvet meer te zien, maar zo is het leven helaas niet. We moeten hard werken voor de dingen die we willen, dus ook voor het wegwerken van dat buikvetje, helaas. Naast dat buikvet erg lastig is om te verbergen, is het ook nog eens erg ongezond. Wij geven je tips over hoe je hier het beste en snelst vanaf komt.


Kies voor cardio, en wissel dit af met krachttraining

Als je dacht dat je door alleen maar krachttrainings-oefeningen zo snel mogelijk van dat buikvet af komt, heb je het mooi mis. Het klinkt inderdaad heel erg logisch, maar het werkt alles behalve effectief. Cardio-oefeningen zoals wandelen, fietsen, zwemmen of hardlopen daarentegen werken wel effectief. Door dit af te wisselen met krachttraining – zoals gewichtheffen en buikspieroefeningen – zul je al snel resultaten zien. Let er wel op dat je je niet teveel focust op de buik, want dan ga je dus krachtspieroefeningen doen. Blijf variëren met je oefeningen en focus ook op je andere lichaamsdelen.

Volkoren

We zijn er ons al een tijdje van bewust dat volkoren versies beter voor je zijn dan de ‘witte’ versies. Vervang daarom eens dat witte brood voor volkoren brood, je favoriete spaghetti voor volkoren penne en aardappels en rijst voor quinoa.

HIIT

Het is wetenschappelijk bewezen dat door soms HIIT te doen, je sneller van je buikvet af komt. Het fijne aan HIIT is, is dat je je trainingen niet alleen interessant houdt, maar ook jezelf ontwikkelt en meerdere dingen leert. Probeer bijvoorbeeld eens deze 4-weekse HIIT training.

Weg met koolhydraten en suikers

Als er íets is wat je buikvet niet nodig heeft als je wilt afvallen, zijn het koolhydraten, ongezonde vetten en suikers. Blijf hier daarom ook zoveel mogelijk vanaf. Geef je maaltijden en switch door maaltijden te eten die weinig koolhydraten, ongezonde vetten en suikers bevatten. Bekijk bijvoorbeeld eens deze recepten die helpen bij het afvallen.

Wijn

Ben jij een echte wijndrinker? Let er dan op dat je dit met mate blijf drinken. In alcoholische dranken zitten namelijk veel calorieën die meedragen aan het ontwikkelen van buikvet. Je hoeft er niet gelijk mee te stoppen, maar let er op dat je het niet té veel drinkt doordeweeks. Ben je geen wijndrinker? Dan is het belangrijk dat je hier ook niet aan begint als je van dat buikvet af wilt. Tip: er zijn ook een aantal alcoholvrije en biologische wijnen!

Zie ook

Afvallen bij de buik: dit is de beste aanpak

Love handles: de beste manier om ze kwijt te raken

Afvallen bij de buik: dit is de beste aanpak

Floating: de key voor ontspanning en balans

Afvallen bij de buik: dit is de beste aanpak

5 x simpele oefeningen voor een slanke taille