We hebben de geweldig grappige filmpjes uit het buitenland al vaak op Facebook voorbij mogen zien komen.  Een zaal vol met mensen die heftig te keer gaan op een trampoline op harde en opzwepende muziek. ‘Jumping fitness’ bestaat al een tijdje en mogen we dus eigenlijk geen “nieuw fitness-fenomeen” noemen. Toch is het nog niet heel erg bekend en dat is jammer. Want het is echt een super leuke (en ontzettend goede!) workout.

Zumba op een trampoline

Bij de fitnesstrend jumping fitness maak je zumba-achtige bewegingen op een trampoline. Je volgt het ritme van de muziek. En om de zoveel tijd span je je explosief in. Op dat moment is het de bedoeling dat je je knieën zo hoog mogelijk optrekt en je ritmisch afzet op de elastische vering. (lees: helemaal te keer gaan op de trampoline en springen alsof je leven er vanaf hangt)

De intensiteit van de bewegingen bepaal je verder uiteraard zelf. Bij jumping fitness geef je namelijk tegenkracht aan de trampoline. Hoe harder je trapt, hoe zwaarder je work-out.

Waarom je jumping fitness uit moet proberen?

BURN BABY!

Uit recent onderzoek blijkt dat wanneer je 19 minuten springt, je als vrouw 8,3 calorieën per minuut verbrandt. Volgens onderzoekers verbrand je in dat tijdsbestek evenveel calorieën als wanneer je 22,5 kilometer per uur fietst of 1,6 kilometer in tien minuten rent. Dit betekent dus dat als je een uurtje op de trampoline hupst, je algauw 498 calorieën verbrandt!

Geen spierpijn

De combinatie van de soepele bewegingen en het elastiek zorgt dat ervoor er geen scheurtjes in je spieren komen. Normaal gesproken zijn scheurtjes de oorzaak van spierpijn. Die heel kleine scheurtjes ontstaan door intensief belasten, bijvoorbeeld als je met gewichten traint. Bij jumping fitness gebruik je geen extra gewichten. Je werkt met je eigen gewicht en kracht. Doordat je spieren niet overbelast raken, herstel je snel. In principe kun je elke dag trainen. Perfect om conditie op te bouwen.

klinkt goed toch? Misschien toch maar even Googlen waar ze deze workout bij jou in de buurt uitvoeren!