Huidklachten, je hebt er zo nu en dan vast mee te maken (gehad). Voor iedereen die nog nooit één vlekje of pukkeltje heeft gehad, prijs jezelf gelukkig want dit zit waarschijnlijk dan gewoon in de genen. Helaas heb ik zo nu en dan last van wat irritaties op mijn huid. Niet ergens om mijzelf druk over te maken maar toch doe ik het. Ik mag in the end totaal niet klagen, mijn huid ziet er goed uit maar de vlekjes en pukkeltjes die heel soms in periodes op komen zetten vind ik gewoon niet fijn. Het herleiden van waar een pukkeltje of oneffenheid vandaan komt werkt goed. Op deze manier kan ik het van binnenuit bij de kern aanpakken. Misschien heb je er zelf al eens over gehoord, face mapping. Laat je huid stralen, pak het bij de kern aan en zeg die huidklachten vaarwel.

Voorhoofd

Oneffenheden op je voorhoofd zijn als volgt te herleiden. Je lichaam heeft een ‘blokkade’ ergens bij de blaas of spijsvertering. Het zou dus zo kunnen zijn dat je niet genoeg drinkt als we het over de blaas hebben. Meer water drinken is dus een hele goed optie om die oneffenheden uit de weg te gaan. Maar hebben we het over de spijsvertering dan is het heel erg belangrijk om voeding te nuttigen in de volledige natuurlijke vorm. Dit betekent geen geraffineerde suikers, geen kunstmatige toevoegen en geen bewerkte producten.

Huid tussen de wenkbrauwen

Dat kleine stukje huid tussen je wenkbrauwen. Is het hier rood of zie je hier kleine rode stipjes zitten? Dit kan te maken hebben met je lever. De lever heeft dan veel te veel voeding te verdragen wat hij eigenlijk niet aan kan. Neem bijvoorbeeld overmatige consumptie van alcohol, bewerkte voedingsmiddelen of jij hebt misschien wel last van een voedselintolerantie.

Kin

Van het voorhoofd gaan we naar de kin. Deze staat bekend om de hormonale onbalans. Deze onbalans zou namelijk pukkeltjes en dus oneffenheden in de hand spelen. Een onbalans kan gestimuleerd worden door extreme stress of juist door het feit dat je maandelijkse periode weer aanbreekt.

Wangen

Heb je last van oneffenheden op de wangen? Dan kunnen er heel veel redenen aan verbonden zijn.

  1. Allergieën
  2. Problemen met je buik
  3. Overconsumptie van suiker
  4. Stress
  5. Vieze telefoon of kussensloop
  6. Slechte luchtkwaliteit

Neus

Een rode neus is te herleiden door de volgende punten:

  1. Een hoge bloeddruk
  2. Slecht ‘dieet’. Hiermee bedoelen we niet dat je op dieet bent maar de soort producten die jij consumeert.
  3. Opgeblazen gevoel in de buik
  4. Zout inname

Zijflanken, ook wel tempels, van het hoofd

Oneffenheden op de ’tempels’ zijn te danken aan het feit dat je niet genoeg vocht binnenkrijgt. Ook kan het liggen aan een verhoogde inname van vettig voedsel, bewerkte voedingsmiddelen of stress.

Zoals je dus kan lezen heeft stress een grote invloed op ons huid. Hetzelfde geldt voor de soort voedingsmiddelen die wij tot ons nemen. Dus, heb jij last van pukkeltjes, acne of vlekjes? Ga dan eens deze een van deze punten na en wie weet helpt het jou?

Lees ook

Face mapping: de manier om je huidklachten te analyseren

Deze natuurlijke producten zijn goed voor je huid!

Face mapping: de manier om je huidklachten te analyseren

Wat voor huid type heb jij? Werk met de seizoenen!