Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Door goed te ontbijten bouw je veel energie op en kan je er de rest van de dag tegenaan, ook pak je na een goed, stevig ontbijt minder snel een snack tussendoor. Veel mensen zijn al overgegaan op een wat meer veganistische leefstijl, door bijvoorbeeld bij de havermoutpap de melk te vervangen door plantaardige melk. Echter elke ochtend ontbijten met havermout kan gaan vervelen. Afwisseling is heel belangrijk. Daarom delen wij vandaag met jullie 2 vegan ontbijtjes voor wat meer variatie in jouw leefstijl! Deze ontbijtjes zijn niet alleen lekker maar ook gezond en gemakkelijk klaar te maken. Binnen een mum van tijd heb jij twee lekker vegan ontbijtje klaargemaakt!

1. Wafels met blauwe bessen 

Vegan ontbijt Freshhh

Ingrediënten:

  • 100 gr Havermout
  • 220 ml Plantaardige melk
  • Snufje zout
  • Kaneel
  • 50 gr Blauwe bessen

Bereiding:

Maal de havermout in een blender fijn. Voeg vervolgens de plantaardige melk toe en een snufje zout. Meng dit totdat er een gladde massa ontstaat. Zet ondertussen het wafelijzer aan en bak de vegan wafels volgens de instructie van het wafelijzer. Serveer de wafels op een bord met de blauwe bessen en breng op smaak met wat kaneel.

2. Pancakes met fruit en yoghurt

Vegan ontbijt Freshhh

Ingrediënten voor +/- 4 pancakes

  • 65 gr Kokosmeel/speltmeel
  • 180 ml Plantaardige melk
  • Kaneel
  • 1 el Kokosolie
  • 30 gr Rruit naar keuze (bijv. aardbeien, frambozen, bramen, blauwe bessen)
  • 40 ml Kokosyoghurt

Bereiding:

Meng het meel met de plantaardige melk en de kaneel in een kom. Roer met behulp van een garde of lepel tot er een egaal beslag ontstaat. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak hierin de vegan pancakes. Bak de pancakes aan beide zijden goudbruin. Leg de pancakes vervolgens op een bord en stapel ze op elkaar. Serveer het met fruit naar keuze en de yoghurt.

Zie ook

2 vegan ontbijtjes om je vingers bij af te likken!

Spicy cashew-abrikozen pannenkoeken

2 vegan ontbijtjes om je vingers bij af te likken!

Zoete naanbrood met yoghurt en rood fruit