Naast pizza, is pasta denk ik een van de lekkerste gerechten ooit verzonnen. Nou weten we ook allemaal dat beide gerechten niet echt in het rijtje ‘Healthy food’ komen te staan. Daarom hebben wij speciaal voor jullie verschillende pasta’s van groente op een rijtje gezet!
1. Spaghetti van ‘Courgette’
- Snijd de courgette in tweeën, door de lengte en ook in de breedte
- Gebruik een kaasschaaf om dunne plakken te schaven
- Leg de plakken plat op een snijplank en snijd met een scherp mes dunne sliertjes
- Je kunt de courgette-spaghetti voor 5 minuten koken of je kunt hem 4 minuutjes opbakken
2. Spaghetti van ‘Bieten’
- Schil de bietjes en snijd ze in schijfjes
- Gebruik een scherp mesje om de bietjes in reepjes te snijden
- Kook de bietjes voor 15 minuten in voorgekookt water
3. Spaghetti van ‘Wortel’
- Gebruik een kaasschaaf om de schil van de wortel te verwijderen
- Snijd dan wederom met een kaasschaaf dunne plakken in de lengte van de wortel
- Leg de plakken plat op een snijplank en snijd met een scherp mes dunne sliertjes
- Je kunt de wortel-spaghetti voor 5 minuten koken of je kunt hem voor 4 minuutjes opbakken
4. Spaghetti van ‘Zoete aardappel’
Voor het maken van spaghetti van zoete aardappelen kun je eigenlijk niet zonder de spiraalsnijder. Dit aangezien de zoete aardappel ietwat harder is dan bovenstaande groenten. Wil je het toch proberen zonder de spiraalsnijder? Volg dan onderstaande tips.
- Schil de zoete aardappel
- Snijd de zoete aardappel in de lengte door het midden en leg hem net het midden op een snijplank
- Snijd dunne schijfjes en leg de schijfjes weer plat op de plank
- Maak van de laatst gesneden schijfjes, hele dunne en kleine sliertjes
- Bak of kook de zoete aardappel voor maximaal 3 minuten, zodat hij niet uit elkaar valt
Gezonde sauzen
Bij een gezonde spaghetti, hoort natuurlijk ook een gezonde saus. Ga voor deze pestosaus van courgette of deze verse pittige Arrabiata.