Bijgerechten maken je maaltijd uitgebreider en zorgen ervoor dat je meer kunt variëren. Zo kun je deze pittige mix van gegrilde groenten eten bij deze heerlijke pasta met zelfgemaakte rode pesto saus, bij dit paarse aardappeltaartje met champignons of bij deze gevulde Portobello’s. En dit zijn nog maar drie van de oneindigheid aan opties!

Bereiding pittige mix van gegrilde groenten

  1. Gebruik een blender of een staafmixer en mix de tomaten tot een gladde massa. Voeg hieraan de sambal en de rode peper toe. Kun je heel goed tegen pittig eten? Mis dan ook de pitjes van de peper mee. Kun je niet zo goed tegen pittig eten, verwijder de pitjes dan voordat je het gehele gaat mixen
  2. Snijd de aubergine, courgettes bloemkool en paprika in kleine stukjes
  3. Pak een pan en verwarm hierin de kokosolie, voeg alle groenten toe en bak voor 5 minuten
  4. Pak een grote ovenschaal en doe hier alle groenten in. Gooi het tomatenmengsel eroverheen, versnipper de peterselie en doe de helft hiervan ook in de overschaal
  5. Gebruik een spatel of een lepel om alles door elkaar te roeren
  6. Voeg naar wens het blikje bruine bonen toe en meng deze ook door de groenten
  7. Plaats de ovenschaal voor 20 minuten in de oven en roer elke 5 minuten door
  8. Serveer met de overige peterselie op de top

Geniet van deze pittige mix van gegrilde groenten!

Ook lekker met

Bijgerecht: Pittige mix van gegrilde groenten

Makkelijke vegetarische vier kazen pasta

Bijgerecht: Pittige mix van gegrilde groenten

Vegetarische ovenschotel met prei