Salades voor de lunch, voor het avondeten, als bijgerecht of gewoon als tussendoortje. Een salade is eigenlijk niet meer weg te denken uit ons eetpatroon. Dit komt voornamelijk door de oneindigheid aan variaties. Lust je iets niet? Dan laat je het er gewoon uit. Vind je iets super lekker? Dan voeg je van dit ingrediënt extra veel toe. Heb je niet zo veel honger? Dan ga je voor een lichte salade. Wil je een vullende salade eten als avondeten? Dan kies je voor een salade met pasta of aardappel. Nogmaals, de opties zijn oneindig. Wij hebben een selectie gemaakt van de lekkerste koolhydraatarme salades, succes met kiezen!

Salade #1 Super simpele komkommer salade met kikkererwten

Soms, heel soms, heb je gewoon geen zin om super lang in de keuken te staan. Toch wil je dan gezond en lekker eten. Deze komkommer kikkererwten salade is dan een perfect bijgerecht om op tafel te zetten. Serveer hem bijvoorbeeld naast dit aardappeltaartje met champignonsen je hebt een volledige en gezonde maaltijd!

Link naar het recept!

Komkommer kikkererwten salade

Salade #2 Salade met buffalo mozzarella

Een gezonde lunch klaarmaken is zo gepiept. Geen brood deze keer, maar een verrukkelijke salade met buffalo mozzarella. Houd je van gerookte kipfilet, pesto of mozzarella? Dan heb ik een nieuw recept met verse ingrediënten. ‘S ochtends de voorbereiding en met lunchtijd is het smullen geblazen!

Link naar het recept!

Salade met buffalo mozzarella

Salade #3 Salade met feta, olijven en rode ui

Zoveel verschillende keuzes zijn er op het gebied van salades. Eindeloos variëren om je dagelijkse portie groente binnen te krijgen. Kies je altijd voor dezelfde salade in de supermarkt? Soms veranderen kan geen kwaad. Probeer eens deze hele makkelijke salade met feta, olijven en rode ui voor de lunch. Heerlijk en gezond!

Link naar het recept!

Salade met feta, olijven en rode ui

Salade #4 Quinoa met gewokte groenten

Wat jij ook maar wilt. Hij kan ook gewoon mee naar het werk natuurlijk. Heel simpel te bereiden en daardoor ben je er gewoon heel weinig tijd aan kwijt. Precies wat jij nodig hebt in drukke tijden, niet waar? Ga daarom aan de slag en maak deze quinoa met gewokte groenten in a jar.

Link naar het recept!

quinoa met gewokte groenten in a jar
Photo by Ella Olsson

Salade #5 Verfrissende tuinerwtjes salade met avocado

Een salade is al heel erg lekker maar al helemaal wanneer hij verfrissend is. Met dit koude weer denk je er niet zo snel aan maar in mijn ogen kan een salade altijd wel. Bijvoorbeeld heel erg lekker na het sporten of als je de lunch net iets gezonder wilt maken. Je vindt hier dus weer een overheerlijk lunch/diner inspiratie ideetje. Een verfrissende tuinerwtjes salade met avocado. Trouwens, wist je dat die hele kleine tuinerwtjes boordevol vezels, vitamine B1, vitamine B2, kalium, fosfor, magnesium en ijzer zitten. Nóg een reden om deze salade te proberen!

Link naar het recept!

Verfrissende tuinerwtjes salade met avocado

Lees ook

5x de lekkerste koolhydraatarme salades

5x verse vegetarische burgers om je vingers bij af te likken

5x de lekkerste koolhydraatarme salades

5x verse en lekkere curry's