Je denkt misschien dat gezond eten altijd super gezond en goed voor je is, maar soms wordt je ook een beetje in de maling genomen. Deze vier gezonde producten zijn wel heel gezond en bevatten waarschijnlijk veel vitamine en andere goede stoffen, maar er zitten verrassend veel calorieën in verstopt! Ben je dus aan het afvallen? Dan moet je echt uitkijken met deze 4 stiekeme caloriebommen!

Deze 4 gezonde voedingsmiddelen zijn stiekem ontzettende caloriebommen!


Avocado

Guacamole, stukjes in de salade of gewoon lekker op brood. De avocado is niet meer weg te denken en wordt steeds populairder. En dit is zeker terecht. Deze heerlijke vrucht is rijk aan gezonde onverzadigde vetten, vitamines en mineralen. Omdat de avocado zo vetrijk is, bevat deze ook veel calorieën. Één avocado bevat al 358 calorieën.

Noten

Noten zijn echt niet meer weg te denken uit het plaatje van gezonde voeding. Je kunt het elke dag eten, of je kunt pindakaas of notenpasta op je broodje smeren. Helaas levert dit al snel aardig wat calorieën op! Een handje met nootjes is al gauw 162 calorieën, en een broodje met pindakaas bevat 132 calorieën, echte caloriebommen dus!

Granola

Als je aan Granola denkt, denk je aan iets gezonds toch? Het klinkt gezond, zo’n krokante muesli met havermout, nootjes, abrikozen en wat rozijnen. Helaas, veel granola en cruesli uit de supermarkt bevatten veel suikers. Toegevoegde suikers en gedroogd fruit leveren samen alleen al veel calorieën en suikers op. Een portie van 45 gram granola levert je ongeveer 201 calorieën op.

Salades

Een salade als avond maaltijd of lunch is natuurlijk heel erg lekker, maar minder gezond dan het lijkt! Als je een salade met alleen groentes maakt is er niet zo veel aan de hand, maar ga je er anderen ingrediënten aan toevoegen zoals grote hoeveelheden van gerookte zalm, croutons, geitenkaas, nootjes, spekjes of pasta dan wordt het al snel een stuk ongezonder. Een klein beetje minderen met ingrediënten en je hoeft je nergens druk om te maken.

Al met al, het gaat altijd om balans! De voedingsmiddelen zijn ontzettend calorierijk maar wel heel erg gezond! Dus zoals met alles geldt hier de life rule: Overdrijf niet in hoeveelheden, maar geniet wel van je heerlijke avocado toast, frisse salade of heerlijk bakje yoghurt met granola!!


Lees ook:

Deze voedingsmiddelen helpen tegen donkere kringen onder je ogen!

Deze voedingsmiddelen bevatten meer zout dan een zakje chips!

Raak je buikvet kwijt met behulp van deze 6 voedingsmiddelen