Van tortilla’s tot nacho’s, taco’s, quesadilla’s, enchilada’s en burrito’s. Deze dingen hebben allemaal twee dingen gemeen: ze zijn allemaal Mexicaans én allemaal super lekker! Wat ons betreft is elk gerecht uit de Mexicaanse keuken een favoriet en we koken deze gerechten dan ook graag. Omdat wij snappen dat de meeste mensen hier net zo dol op zijn als wij, hebben we de 10 lekkerste Mexicaanse recepten voor jullie bij elkaar gezet!

1.Pompoen quesadilla’s met zwarte bonen

pompoen quesadilla
theliveinkitchen.com

De welbekende quesadilla,  maar dan met pompoen! Ook nog eens helemaal vegetarisch. Een super smaakvol recept waar ook nog eens lekker veel groente in zit. Recept: pompoen quesadilla’s met zwarte bonen.

2. Mexicaanse chili sin carne

gold&green

Chili sin carne, een chili con carne maar dan zonder vlees! Deze vegetarische variant is minstens zo lekker. Hij zit vol met groenten, bonen, pulled oats en kruiden. Lekker om te eten met nacho’s of riijst. Recept: Mexicaanse chili sin carne.

3. Warme Mexicaanse nacho’s uit de oven

nacho's

Nachho’s zijn wat ons betreft het perfecte comfortfood, geschikt als snack maar ook gewoon als avondeten. vooral wanneer ze rijkelijk bestrooid zijn met de lekkerste ingrediënten en wanneer je ze eet met guacemole! Recept: Warme Mexicaanse nacho’s uit de oven.

4. Mexicaanse zoete aardappel taco’s

zoete aardappel taco's
Loveandlemons.com

Naast Mexicaans eten zijn we bij Freshhh ook dol op alles met zoete aardappel. Deze taco’s zijn heerlijk gevuld met zoete aardappel en worden gegeten met een lekker avocado yoghurt sausje. Recept: Mexicaanse zoete aardappel taco’s

5. Heerlijke Mexicaanse sla wraps

photo: kookdans.nl

Voor wie wel zin heeft in Mexicaans eten maar liever weinig koolhydraten binnenkrijgt, is dit het perfecte recept. Het heeft de smaak van een heerlijk Mexicaans recept, maar de koolhydraten van een gezonde salade! Je kan hem zowel met vlees als vegetarisch maken, door het rundergehakt te vervangen door vegetarisch gehakt. Recept: Mexicaanse sla wraps.

6. Gezonde burritobowl met gerookte tempeh

burrito bowl
photo: MInimalistbaker

Dit recept is zowel lekker als lunch of avondeten. Ook is Mexiaans geïnspireerde recept super gezond en helemaal vegan! Perfect dus voor iedereen die liever plantaardig eet en niet te veel koolhydraten binnen krijgt. Recept: burrito bowl met gerookte tempeh