Scrambbled eggs, een spiegeleitje, een gepocheerd eitje of een gekookt ei. Allemaal lekkere manieren om ei te verwerken voor je lunch of diner. Bovendien zit een ei (logischerwijs) vol met eiwitten. Dit maakt een ei het ideale voedsel voor na een workout. Toch blijft van alle recepten met ei de omelet onze favoriet. Je kunt er eindeloos mee variëren en allerlei smaken aan omelet recepten toevoegen. Geen zorgen, je hoeft ze niet zelf te bedenken. Wij zetten de lekkerste omelet recepten voor je op een rij!

Omelet met spinazie, tomaatjes en champignons 

omelet recepten
Photo by Getty

Dit recept komt het dichts in de buurt van een klassieke boerenomelet. Maar klassiek maakt een recept natuurlijk niet minder lekker. Bovendien zit spinazie vol ijzer, wat ook helpt bij spieropbouw en herstel van je spieren. De combi met de hoeveelheid eiwitten maakt dit een ultiem sportmaaltje.

Koolhydraatarme omelet pizza

omelet recepten
tastemade.com

 

Wie zegt dat een omelet alleen passend is voor ontbijt of lunch, kent dit recept nog niet. Deze omelet pizza is ook nog eens koolhydraatarm. Dit maakt hem een stuk minder ongezond dus smikkel vooral guilt free van deze pizza.

Sushi omelet wraps

omelet recepten
vita-me.nl

Over een verrassende en originele combinatie gesproken! Deze sushi omelet wraps zijn het helemaal. Het zeewier geeft deze hap een lekkere knapperige bite en de rolletjes zijn ook nog eens makkelijk mee te nemen. Zeg nou zelf, ze zien er toch ook heerlijk uit?

Zoete omelet met warme bessen

omelet recepten
foodtolove.com

Je kunt op basis van ei natuurlijk ook prima zoete recepten. Denk maar aan merengue, of check dit koolhydraatarme en zoete recept. Lekker als uitgebreid weekendontbijtje of verassend dessert!

Omelet wrap met zalm

omelet recepten
cottonandcream

Je kent natuurlijk wel de wrap hapjes met kruidenkaas voor bij de borrel. Je kunt natuurlijk ook een wrap maken van ei, in dit geval in combinatie met spinazie. Check het recept en smul lekker van je lunch!