Ontwikkel een sportmindset waardoor niemand je tegen kan houden. Iedereen heeft wel eens zijn of haar redenen om niet te gaan sporten. Te moe, favoriete serie afkijken of met vrienden afspreken. Dat is ook helemaal niet erg, maar om niet in een sleur te komen is het verstandig om een sportmindset te creëren.

Waarom is een sportmindset belangrijk

Het brengt je verder dan een excuus bedenken waarom je het niet zou moeten doen.

Sneller resultaat

Door sportafspraken in te plannen voor jezelf is er geen weg terug en ga je ook nog eens daadwerkelijk naar de sportschool. Als je regelmatig traint dan zie je sneller resultaat.

Tegenslagen horen erbij

Zit het even niet mee of is je doel niet meteen bereikt. Geef dan vooral niet op en blijf doorgaan, net zolang totdat jij tevreden bent. Tegenslag is tijdelijk, opgeven is voor altijd.

Je voelt je beter na het sporten

Soms is er twijfel, ‘zal ik gaan of blijf ik op de bank hangen’. ‘Ik heb nu geen zin om te sporten, het komt morgen wel’. Er spoken allerlei gedachten door je hoofd en dat zijn allemaal redenen om het niet te doen. Geloof me, dit heb ik ook gehad en dan bleef ik ook maar thuis. Toch wilde ik graag fit worden en lekkerder in mijn vel zitten. Uit ervaring weet ik dat wanneer je toch gaat sporten dit jou een heel erg gelukkig gevoel zal geven.

Elk klein stapje in de goede richting is er één

Ben je toch gaan sporten dan mag je jezelf een schouderklopje geven. Fantastisch, dit is alvast de eerste stap in de goede richting naar een gezonde leefstijl. Gaat het jou niet snel genoeg? Je zal moeten onthouden dat een fit lichaam niet van de één op andere dag gerealiseerd is. Dit gaat in kleine stapjes en daarom is elk klein stapje in de goede richting er één.

“Build a strong mindset, the body will follow”-Pinterest