In light frisdranken wordt de suiker vaak vervangen door kunstmatige zoetstoffen. Hierdoor bevatten light frisdranken ook weinig calorieën. Bij de vervanging van suiker met kunstmatige zoetstoffen verandert er veel in de opname van alcohol. Dáár zit het verschil!

Dronken door gebrek aan suiker

Wanneer je drank gemixt met frisdranken mét suiker drinkt blijft de alcohol langer in je maag, waardoor deze minder snel wordt opgenomen in je bloedbaan. De kunstmatige zoetstoffen in mixdrankjes met light frisdranken leiden zelf dus niet tot sneller dronken worden. Maar: het gebrek aan suiker in light frisdranken zorgt ervoor dat de opname van alcohol niet geremd wordt! Hierdoor wordt je door het mixen van light frisdranken met alcohol sneller dronken dan wanneer je alcohol mixt met suikerhoudende frisdranken!

Pexels

Gevaar ligt op de loer

Je kunt dit natuurlijk als een voordeel zien, maar er zitten ook gevaren aan vast. Wanneer het je intentie niet is om dronken te worden en je het alcoholpercentage in je drankjes onderschat, kan dit gevaarlijk zijn als je nog moet autorijden na je drankjes.

Vrouwen sneller dronken

Vrouwen zijn over het algemeen al sneller dronken dan mannen. Ze zijn gevoeliger voor alcohol en drinken vaak meer suikervrije cocktails. Vrouwen letten vaak meer op hun gewicht en zullen dan ook sneller kiezen voor light frisdranken bij het mixen van alcohol.

Klik hier voor alcoholische versnaperingen met weinig calorieën zonder het gebruik van light frisdranken

Ook zijn er andere factoren waardoor je sneller dronken wordt. Vermoeidheid, stress, ziekte en depressie kunnen het effect van alcohol versterken.

Is het kwaad al geschied? Dan hebben we nog wat tips voor je van ons zusje FEM FEM om je kater te voorkomen met de juiste voeding!