We weten allemaal dat avocado’s ontzettend goed zijn voor onze gezondheid.  Maar wist je ook dat hetzelfde geldt voor de pit van deze vrucht? Of nog beter, wist je dat ze zelf nog gezonder zijn dan de vrucht zelf? Dus je kunt de pit weggooien, je kunt de pit gebruiken om je eigen avocado boom te kweken of je gebruikt deze in je voordeel en je eet hem! Ja, je kunt de pit dus ook eten! Ik geloof dat we je iets nieuws geleerd hebben vandaag!

8 reden om je avocado pit niet weg te gooien

  1. Oplosbare vezels: De Avocado zaden zijn één van de rijkste bronnen van vezels.
  2. Antioxidanten: Het zaad bevat 70% van de antioxidanten die in de avocado zitten, en zij neutraliseren de schade dat word veroorzaakt door vrije radicalen, wat leidt tot zwaarlijvigheid en talrijke ziektes.
  3. Vertragen de veroudering: Door de hoge hoeveelheden aan anti-oxidanten kunnen de zaden het verouderingsproces vertragen en rimpels voorkomen. Tevens helpen de zaden bij de opbouw van collageen en dus het strakker maken van de huid!
  4. Kanker- bestrijdende eigenschappen: Ze hebben een krachtige ingrediënt, flavonol, dit vermindert en voorkomt een tumorgroei.
  5. Stimuleren het immuunsysteem: Ze versterkten het immuunsysteem en voorkomen vrije radicalen, zo zijn de zaden een effectieve bescherming tegen verkoudheid en griep.
  6. Hart gezondheid: Ze zorgen dat je cholesterol daalt en dit voorkomt ook hart- en vaatziekten en plaque deposito’s die de aanleiding zijn van hartaanvallen en beroertes.
  7. Spijsvertering: De zaden helpen bij  maag-darmkanaal problemen,  het effectief verlichten van constipatie. Ze voorkomen daarnaast maagzweren, en het verlicht een ontsteking. Het voorkomt ook virale en bacteriële ziektes en diarree.
  8. Lagere bloedglucose en het lichaamsgewicht onderhouden: Het extract van de avocado zaad onderhoudt een gezond lichaamsgewicht, vermindert het bloedglucose en weet de eetlust te onderdrukken, omdat ze een langdurige gevoel van verzadiging veroorzaken.

Maar hoe eet je de zaden?

De zaden kunnen makkelijk verwerkt worden in dressings, sauzen, smoothies, salades indien geaard, en als een poeder gebruikt worden. Wel is het aan te raden het altijd met wat zoete ingrediënten mengen bijvoorbeeld fruit of agavesiroop, om de bittere smaak te dekken.

Om uw keukenmachine of blender niet te verpesten moet je de zaden als eerste laten drogen. Dan leg ze in een plastic zak en plet ze met een hamer. Maal het vervolgens fijn en voeg het toe aan je eten.


Avocado recepten?

Pasta met avocado saus en tuinbonen

Avocado en banaan chocolade mouse

Avocado bootjes in Mexicaanse stijl