Voor alle toetjes fans: deze chocolade mouse heb je in een handomdraai gemaakt. Het is dan ook een van onze favo vegan recepten! Perfecte afsluiter voor een etentjes met vrienden en familie óf gewoon om jezelf te verwennen, want hé, dat moet ook af en toe! In eerste instantie klinkt het misschien niet zo heel verleidelijk, chocolade mouse van avocado. Maar ik zal je een geheimpje verklappen, door de avocado wordt hij extra romig en extra lekker! Als je het je visite niet verteld, zullen ze nooit raden dat zo’n gezond toetje aan het eten zijn, laat staan dat er avocado in zit! Er is maar 1 manier om er achter te komen of ik de waarheid spreek en dat is het zelf uittesten! So let’s go, de keuken in!

Bereiding chocolade mouse

  1. Gebruik je keukenmachine, blender of staafmixer.
  2. Doe de banaan, avocado, cacaopoeder, dadels, plantaardige melk en kaneel in je keukenmachine en meng tot het een egale mouse wordt.
  3. Geen keukenmachine? Doe alles in de blender of alles in een kom en maak fijn met een staafmixer, roer vervolgens nog even goed door met ene lepel of gebruik een mixer.
  4. Proef vervolgens of hij zoet genoeg is, voeg anders nog wat dadels of eventueel agavesiroop toe.
  5. Schep alles vervolgens in bakjes en zet minimaal een half uur (het liefst een volledig uur) opstijven in de koelkast.
  6. Serveer de chocolade mouse met een lekkere garnering, bijvoorbeeld rood fruit, noten en/of kokosrasp.

Enjoy!

Lekker? Probeer ook deze chocolade milkshake/smoothie met avocado!