Basmati rijst wordt ook wel de champagne onder de rijst genoemd. Het kan namelijk maar op één plaats ter wereld groeien: aan de voet van de Himalaya. De combinatie van het unieke klimaat, de conditie van de grond en het pure smeltwater zorgt ervoor dat het uitgroeit tot de beste rijstsoort. Nadat je dit hebt gegeten wil je nooit meer anders.


Pure Basmati rijst

Basmati is afhankelijk van een goede oogst en verbetert met de tijd. Het is dus een beetje vergelijkbaar met het een goede wijn. Het is dan ook het beste als de Basmati eerst maanden kan rijpen. Ook is het belangrijk dat het niet wordt gemengd met andere soorten. Toch is dit in veel pakjes Basmati rijst wel het geval en dat doen de smaak en het kookgemak niet ten goede. Tilda verwijdert andere granen en gebroken korrels, zodat er geen zetmeel vrijkomt die de rijst plakkerig maakt. Op deze manier komen de unieke karakteristieken van Basmati het beste naar voren.

Geurig

Basmati betekent geurig in Pakistan en India, waar de rijst vandaan komt. Het wordt ook wel eens beschreven als het aroma van zongebakken hout en bloemen. Basmati heeft een unieke smaak met een nootachtige hint. En dit allemaal in een zak rijst. De rijst van Tilda blijft tijdens het koken luchtig waardoor de korrels niet aan elkaar plakken. Ook is Basmati glutenvrij en laag in vet. Hartstikke gezond dus!

Dé basis voor een rijstgerecht

Door de open textuur van Tilda Basmati worden de smaken van andere sauzen en kruiden goed geabsorbeerd. Dit maakt Basmati de ideale basis voor elk rijstgerecht. Verder biedt Tilda naast Basmati verschillende rijstsoorten, maar ook gemaksproducten waarbij de rijst al is voorgestemd en op smaak gebracht. In de schappen van de Albert Heijn vind je de smaken kokosnoot, tomaat & basilicum, sweet chili & limoen of kokosnoot, chili en citroengras. De rijstpakken van Tilda zijn verkrijgbaar vanaf €1,95. Snel naar de supermarkt dus!

Lees ook

Pure Basmati rijst van de Himalaya vind je gewoon in Nederland

5x de lekkerste risotto recepten

Pure Basmati rijst van de Himalaya vind je gewoon in Nederland

Pure Basmati rijst van de Himalaya vind je gewoon in Nederland