Als je een mooi doel voor ogen hebt wil je die natuurlijk het allerliefste gewoon halen! Deze weg naar het halen van je doelen bestaat vaak uit een hoop hobbels. Niks van vanzelf en dus zal je er hard aan moeten werken. Vind de juiste motivatie en begin aan je doel. Zet door en ga voor de eindstreep! Wij hebben een paar handige hacks die jou zullen helpen tijdens de weg om je doel te behalen!


 Weet waarom je het doet!

Misschien wil je gezonder eten, meer sporten, meer met je familie zijn, een nieuwe studie doen of aan jezelf werken. Het maakt niet uit welk doel je voor ogen hebt, als je maar weet waarom je het doet. Waarom wil je gezonder eten? Waarom wil je meer sporten? En waarom wil je meer bij je familie zijn? Schijf je doelen op en visualiseer het in een moodboard en haal daar je motivatie uit!

Motiveren doe je niet alleen

Vertel de mensen om je heen over de doelen die je wilt halen. Ga op zoek naar iemand die jou kunnen motiveren. Anderen mensen om je heen zien vaak dingen die je zelf niet zien, en dit kan je juist enorm helpen.

Wees realistisch

Je hebt waarschijnlijk al een paar doelen in je hoofd die je misschien volgend jaar wilt gaan behalen. Bedenk voor jezelf eerst of deze doelen wel helemaal realistisch zijn. Zijn ze dat niet? Zorg dan dat je ze realistisch kan maken. Bijvoorbeeld je wilt meer gaan sporten in 2018. Waarom wil je meer sporten? Wil je afvallen, of wil je je conditie opbouwen? Vanuit daar streef je naar een einddoel. Leg ook de lat niet te hoog voor jezelf. Je bereikt meer met een doel dat haalbaar is dan met een doel die misschien voor jezelf niet makkelijk haalbaar is.

Beloon jezelf

Het kan niet vaak genoeg worden gezegd, maar wees trots op de doelen die je hebt gemaakt. Misschien haal je het doel aan het einde van de weg niet, maar toch mag je trost zijn. Je hebt waarschijnlijk iets verbeterd wat je uiteindelijk wilde doen. Ook kun je jezelf belonen voor de inspanning en het succes dat je behaalt hebt. Ook hierdoor krijg je weer meer motivatie.


Lees ook:

Mensen die positief denken bereiken sneller hun doelen en zijn gelukkiger!

Gezonder leven? Zo houd jij je voornemens voortaan wel vol!

Pas op! Dit moet je dus écht niet doen als je begint met afvallen