Een nieuwe maand, een nieuwe week, een nieuw jaar. Het maakt niet uit wanneer, want je begint dapper met veel goede moed met afvallen. Dit keer gaat het echt lukken! Misschien is het toch even slim om eerst stil te staan bij de vraag: “Waarom lukte het de vorige keren niet?”. Want waarschijnlijk maak je steeds net die ene, fout, waardoor je het opgeeft. Is helemaal niet erg hoor, we doen het allemaal! En daarom helpen we je graag om je healthy lifestyle op te pakken. Want misschien was het wel een van deze vijf dingen, die je eigenlijk absoluut niet moet doen tijdens het afvallen of het omgooien van je ongezonde levensstijl naar een healthy lifestyle.

Dit moet je dus echt niet doen als je begint met afvallen


Voeding(groepen) volledig schrappen

Een glutenvrij dieet of een voedingspatroon zonder lactose, met gewichtsverlies als belangrijkste doel? Geen goed idee.. Heb je geen allergie voor deze producten en doe je het niet vanuit gezondheidsdoelstellingen? dan is het (mentaal) niet gezonder voor je om ze te schrappen. Als je iets compleet schrapt kan het er namelijk juist voor zorgen dat je hier meer zin in krijgt. Ook geldt dat je jezelf af en toe een fijn momentje moet gunnen. Anders houd je het waarschijnlijk nooit vol!

Je trek negeren

Wat minder opscheppen is een goed idee als je wat kilo’s kwijt wilt, maar dat wil niet zeggen dat je met honger van tafel moet gaan. Je moet leren luisteren naar je eigen honger gevoel. Eet rustig, kauw goed en weet dat het twintig minuten duurt voor jouw hersenen het signaal aan je maag geven dat je genoeg hebt gegeten. Kijk na die 20 minuten dus of je nog honger of gewoon lekkere trek hebt. Dit kan een wereld van verschil maken.

Cold turkey, alles veranderen

Iedereen zou wel in een keer willen stoppen met snoepen, elke dag vers willen koken en vier keer in de week willen sporten, vanaf NU! Helaas is de kans heel klein dat het je gaat lukken als je alles in een keer cold turkey, afzweert. Maak voornemens in fases. Probeer bijvoorbeeld eerst twee weken vers en gezond te eten voordat je er ook nog eens een sportschema aan toevoegt.

Te weinig slapen

Een gezond leven kost heel veel tijd. Waarschijnlijk sta jij ook wel eens een uurtje eerder op om nog even te kunnen sporten ’s ochtends. Super goede instelling natuurlijk, maar houd wel in je achterhoofd dat goed slapen minstens even belangrijk is voor een succesvol dieet. Onze honger en verzadigingshormonen raken in de war als we te weinig slapen. Hierdoor gaan we weer meer eten en minder snel merken we dat we vol zitten. Voldoende rust en slaap is dus super belangrijk als je wat kilo’s kwijt wil.

Sporten met tegenzin

Met rennen zal je meer calorieën verbranden dan met lopen, maar als je er een enorme hekel aan hebt ga je het niet of minder snel doen. Kies dus een sport die je wel leuk vindt om te doen! Je zal veel eerder motivatie hebben om te sporten als je het leuk vind.


Lees ook:

Een Raw dieet, is dat eigenlijk wel goed voor je?

Waarom je gezonde dieet ervoor kan zorgen dat je vermoeid bent

Dit de enige verandering binnen je dieet, die je lichaam écht goed doet.