We hebben vast allemaal wel eens een lekkere bak koffie bij Starbucks gehaald. We moeten toch op een een of andere manier wakker zien te worden ’s ochtends? Ja, we geven je groot gelijk hoor. In de winter is zo’n warme beker al helemaal fijn, je kunt er namelijk meteen je handen aan warmen en die heerlijke goddelijke goedheid zorgt dat je van binnen ook meteen opwarmt.  Helaas zijn ze niet allemaal even gezond en vergeten we soms hoeveel calorieën er in zo’n bak koffie zitten. En eerlijk, eigenlijk willen we het vaak gewoon niet weten. Toch hebben we even voor je uitgezocht wat er vandaag de dag, in die speciale winter specials én de standaard koffies van de Starbucks zitten!


Toffee Nut Latte (205 kcal)

De basis van dit drankje is espresso. Daar wordt gestoomde (halfvolle) melk, toffeesiroop, slagroom en toffee sprinkels aan toegevoegd. Deze koffie bevat hierdoor 205 calorieën, 7 gram vet en 21,2 gram suiker! Dit zijn de hoeveelheden bij de kleinste bekermaat.

Fudge Hot Chocolate (222 kcal)

Dit is geen koffie, maar een chocolademelk. Bij dit drankje is er een siroop van fudge aan toegevoegd, wat gestoomde (halfvolle) melk en slagroom. Ze toppen het af met wat gouden chocolade vlokken om het af te maken en wat denk je dat de schade is? Ja heftig! 222 calorieën, 10,5 gram vet en 22,1 gram suiker. Ook deze hoeveelheden gelden voor een kleine beker.

Speculaas latte (202 kcal)

Deze variant bestaat uit espresso met speculaassiroop en wat gestoomde (halfvolle) melk. Ook aan dit warme drankje is nog slagroom met een speculaas smaakje toegevoegd. Hij wordt afgetopt met wat speculaasstukjes en als we de kleinste bekermaat nemen, komen we al snel uit om 202 calorieën, 9,4 gram vet en 20,6 gram suiker.

Overzicht kcal

Koffie altijd zo slecht?

Geen paniek! Koffie is natuurlijk niet altijd zo verkeerd! Natuurlijk moeten we er niet teveel van drinken, maar zo heftig als de Starbucks wordt het niet snel. De koffies bij Starbucks kunnen met allerlei lekkere smaakjes worden besteld. Super lekker natuurlijk, maar het probleem is dat er daardoor enorm veel calorieën bijkomen. Hou het voortaan toch maar bij je eigen gemaakte koffie in een thermos-beker!


Lees ook:

Skip de koffie: Dit 10 minuten trucje geeft je veel meer energie.

5 gezonde koffies die je een flinke boost geven in de ochtend!

Een dutje na de koffie? Het blijkt dé manier om productiever zijn!