Yoga, de afgelopen  10 jaar heeft deze trend zich als een sneltrein over de wereld verspreid. In de meeste steden vind je op iedere hoek van de straat wel een yogastudio en iedereen die het uitoefent is er lyrisch over.  Maar waar kun je yoga nou beter uitoefenen dan op de plek waar het vandaan komt, namelijk India. Ruim 5000 jaar geleden is hier een klein groepje monniken begonnen met het uitoefenen van yoga en nog steeds vind je het overal in India terug.

Niet voor niets dus dat er jaarlijks duizenden yogi’s naar India trekken om zich terug te trekken in een yogaretreat. Wij hebben de mooiste voor jullie uitgezocht.

 1. Yoganandham Yoga school, Rishikesh

Deze yogaschool is gelegen in Rishikesh, dat bekend staat als de geboorteplek van yoga. Tegenwoordig is het dé yoga hoofdstad van de wereld, dus waar zou je beter een yogaretreat kunnen volgen dan hier? Ze geven lessen op het dakterras van dit klassieke gebouw, waar je tijdens het uitoefenen van je houdingen een prachtig uitzicht hebt over de bergen van Rishikesh. Ook geven ze lessen aan de rand van de heilige rivier de Ganges. Nergens ben je dichterbij de kern van yoga dan hier!

2. Swaswara CGH Earth, Gokarna

Dit prachtige resort is gelegen in Swaswara. Op loopafstand van het strand is dit de perfecte bestemming voor de gene die tijdens het mediteren wil genieten van de natuur. Met het hooggelegen yoga terras in de jungle kun je je laten meestromen door de golven van de zee. Om hier te mediteren hoef je je ogen niet te sluiten!

3.Carnoustie Ayurveda & wellness resort, Kerala

voor de gene die zijn yogaretreat wil combineren met een wellness resort is dit de perfecte bestemming. In Kerala, het zuiden van India vind je in tegenstelling tot het hectische noorden van India veel meer kalmte en rust. Vooral in dit resort zul je je helemaal kunnen ontspannen. In de ochtend begin je hier met een yogales op het strand, krijg je ’s middags heerlijke massages en sluit je de dag af met opnieuw een yogales

 

4. Aashyana Lakhanpal, Goa

Goa is een populaire bestemming voor reizigers en backpackers in India. Dit komt door de prachtige natuur en het bruisende hippie leven. Als je dit wil combineren met een yogaretreat is dit de perfecte bestemming. Je kunt hier heerlijk ontspannen in het paviljoen gelegen aan het strand, tussen de palmbomen. Ook is er heel lief personeel aanwezig die de lekkerste maaltijden voor je bereiden.

Visum voor een yogaretreat aanvragen

Wij snappen het wel als je nu ook enthousiast bent om een yogaretreat in India te bezoeken. Voordat je gaat kijken welk retreat het beste bij jouw wensen aansluit, vergeet dan niet dat je van te voren je visum visum India moet regelen. Wellicht lijkt dit een flink gedoe, maar gelukkig kun je makkelijk een e-visum voor India aanvragen. Dan kun je zodra het weer kan, goed voorbereid je spullen pakken. Wij kunnen niet wachten om op een avontuur als dit te gaan!