Niks is fijner dan het hebben van een leuke en comfortabele outfit tijdens een yogasessie. Want laten we eerlijk zijn: we voelen onszelf toch veel fijner als we een leuk setje kleding aan hebben, toch? Julie de Laet, oprichtster van Yoga By Julz, dacht er precies hetzelfde over en richtte een eigen kledinglijn op voor duurzame, mooie én comfortabele yogakleding. Maar hoe is ze daar eigenlijk op gekomen en waarom is een fijne outfit zo belangrijk bij yoga?


Yoga by Julz

Waarom zou je tijdens yoga geen stijlvolle outfit dragen?

Wanneer je naar een yogales gaat (of gewoon gaat sporten) trek je vaak weer dezelfde outfit aan: legging, shirt, sportbeha en een vestje erover voor als je het koud krijgt. Vaak denken we niet na over wát we dragen naar de yogales, want laten we eerlijk zijn: we zijn daar totaal niet mee bezig. Hoe het eruit ziet, maakt veel mensen dus niet veel uit. Maar waarom zou je tijdens yoga ook niet een stijlvolle outfit dragen?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Coaching and Yoga Wear By Julz (@yogabyjulz) on

Koffie drinken in je yoga outfit

“Zelf ga ik ook naar yoga,” vertelt Julie, oprichtster van Yoga By Julz. “Ik had altijd een typische fitness-outfit aan: niet heel stijlvol. Na yoga ging ik vaak nog even boodschappen doen of koffie drinken met een vriendin – in mijn yogakleding, want waarom niet? Ik vond dat het niet erg stijlvol was en het zat ook niet altijd even lekker.” Een comfortabele look tijdens yoga is dus toch wel degelijk belangrijk. Vooral omdat je veel beweegt, is het belangrijk dat je kleding lekker comfy zit. Julie vond daarom dat het anders kon: volgens haar kon yogakleding veel mooier, comfortabeler én duurzamer.

Een outfit kan écht het verschil maken

“Ik geloof écht dat als je je goed voelt in je kleding, dat dat al heel veel kan doen en dat het meer motivatie kan geven om naar die ene yogales te gaan,” vindt Julie.  “Eigenlijk is yoga een soort van me-time, echt tijd maken voor jezelf. En als je de perfecte outfit hebt, dan voel je dat. ‘Ah, yes! Weer een lesje yoga.’ Je voelt je goed, het is mooi, het zit lekker én het is duurzaam.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Coaching and Yoga Wear By Julz (@yogabyjulz) on

“Het is heel moeilijk om die pauze-knop te vinden”

Weer in balans met yoga

Naast het ontwerpen van yogakleding gaat Julie natuurlijk zelf ook zo nu en dan naar een yogales of neemt ze thuis even zo’n me-time momentje. Met haar eigen kledinglijn en al dat andere eromheen kan het leven namelijk soms best druk worden, en dat voelt Julie haarfijn aan. “Een gemiddelde vrouw heeft veel rollen: werknemer, zus, vriendin, misschien wel moeder, noem het maar op. En je verliest heel makkelijk jezelf en wie jij echt bent. Yoga kan dat weer in balans brengen. Tegenwoordig is het altijd druk en iedereen is bezig, en dat momentje waar je weer in jezelf keert, is waardevol. Hoe voel ik mij? Welke yoga wil ik doen en wat past daar bij? Hot Yoga? Vinyasa Yoga? Yoga Nidra? Er is nog nooit iemand naar yoga geweest die achteraf dacht van: ‘hmm, dat was geen goede beslissing.'”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Coaching and Yoga Wear By Julz (@yogabyjulz) on

Een moment voor jezelf

Wanneer je een druk leven leidt, is het soms erg lastig om rust te nemen en alle stress even van je af te laten glijden. Selfcare is daarom zo ontzettend belangrijk.  “De wereld is tegenwoordig zo druk en dat kan heel erg overwelmend zijn. Het is heel moeilijk om die pauzeknop te vinden. En als je dan toch zegt: ik ga er toch op drukken, dan is dat zó waardevol. Ik voel mij na yoga echt altijd weer mezelf. Als ik boos ben, of een tijd heel druk ben geweest, dan kan ik dat tijdens yoga van mij af laten glijden. Gewoon even ademen en stilzitten, kan al heel veel helpen. En dat momentje yoga kan bestaan uit een pittige vorm van yoga, zoals hot yoga, of vinyasa, of een yin yoga. Ik doe elke dag yoga, en dat moment hoeft echt niet elke dag uit een uur te bestaan: het kan bij wijze van spreke ook tien minuten zijn. Als het maar een moment voor jezelf is.”

Zelfverzekerd in je yoga outfit

Met de yogakleding van Yoga By Julz voel jij je dus helemaal op je gemak tijdens je yogasessie. Geen gekriebel, geen slechte kwaliteit en een verantwoordelijke aankoop, omdat het 100% duurzaam is – hoe fijn is dat? Daarbij kan je zonder je ongemakkelijk te voelen gewoon na je yogasessie een boodschapje doen of de hond uitlaten. Als het aan Julie ligt, is de Marie Olijf haar favoriete kledingstuk. “Het leuke aan de Marie Olijf is dat je de trui op twee verschillende manieren kan dragen. Je kunt de V-hals aan de voorkant dragen, als je je topje wilt laten zien, maar je kunt de V-hals ook aan de achterkant dragen, en dat is ook heel mooi. De kleur vind ik daarnaast persoonlijk ook erg mooi, het is een soort olijf-achtige kleur en het heeft een erg fijne stof. Het is daarom ook een trui die ik zelf vaak draag.”

Wat is jouw favoriete item? Bekijk de collectie hier.

YOGA BY JULZ
MARIE OLIJF, YOGA BY JULZ

 

 

YOGA BY JULZ
YOGA BY JULZ

Meer yoga:

De perfecte yoga outfit? Deze ontwerpster bedacht hem

Wat is de beste huidverzorgingsroutine? Een expert legt uit

De perfecte yoga outfit? Deze ontwerpster bedacht hem

Detoxen, go or no go voor het lichaam?

De perfecte yoga outfit? Deze ontwerpster bedacht hem

Dit zijn de 4 beste yoga-oefeningen voor meer flexibiliteit