Jezelf naar de sportschool slepen, dat kost al de enige moeite (en is zeker een schouderklopje waard als het lukt!). Laat staan als je vooraf ook nog eens rekening moet houden met wat je eet voor je training. Wat voor pre-workout of andere supplementen je gebruikt. En of je wel de juiste stretch oefeningen, die je training zullen optimaliseren, doet.

Gelukkig hoeft het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk te zijn om jezelf op te peppen en het beste uit je workout te halen. Want als je deze 3 simpele trucjes -die vooral weinig moeite kosten- toepast, doet al dat voorgaande er al bijna niet meer toe! Want ook zo; haal jij het beste uit je workout.

Foto: iStock

Drink koffie, 45-30 minuten voor je training

Deze simpele gewoonte stimuleert je centrale zenuwstelsel, en geeft je die nodige prestatie boost in je ochtend klasje. “Naast dat het je prestaties verbetert, kan het er zelfs voor zorgen dat je meer geniet van de workout.” vertelt diëtiste Jessica Cording. Een extra boost voor je plezier dus! blijf wel onder de 200mg cafeïne om gezondheidsrisico’s en het zenuwachtige gevoel dat je ervan kunt krijgen, te voorkomen.

Loop de sportschool niet in zonder plan

Tijdens je workout doelloos ronddwalen tussen apparaten, zorgt ervoor dat je hartslag omlaag gaat. En zorgt ook dat je onnodig meer tijd kwijt bent in de sportschool.  “Een duidelijk plan is je geheime wapen -weten wat je doet en vooral ook waarom, is de halve strijd,” vertelt Jarad Kaplan (eigenaar van Privé gym Studio 26 in NewYork). Weet dus precies wat voor oefening je uitvoert, waar je ze gaat doen, waarom je ze doet en wat je erna gaat doen!

Luister naar een workout playlist

Iedereen die wel eens heeft geluisterd naar specifieke workout afspeellijsten tijdens de krachttraining, of klasjes heeft meegedaan waarbij ze tijdens deze lessen op muziek hebben staan trainen, stemt hier waarschijnlijk mee in. Opzwepende workout muziek lijd je namelijk niet alleen af van het constant kijken op de klok. Het kan je ook nog eens een behoorlijke energie boost geven wanneer je deze het meest nodig hebt!

Je deze tips meteen toepassen bij deze high intensity interval workout, let’s go!