De een heeft er nooit last van, bij de ander is het elke maand weer raak: menstruatiepijn. Pijn tijdens of vóór je menstruatie, verschrikkelijke buikkrampen die je bijna van je stoel laten vallen, wie herkent dit? Zeg ze gedag met behulp van de volgende tips! Wie weet helpt het!

Tip 1: Houding

Bij sommigen helpt het om plat op de buik te gaan liggen. Zo zet je druk op je buik, waardoor de krampen kunnen verdwijnen. Dan kun je ook nog wat rek en strek oefeningen proberen. Ga op je rug liggen en breng beide benen omhoog in een hoek van 90 graden. Laat ze dan langzaam zakken en herhaal dit rustig een aantal keren. Yes, dit kan gewoon vanuit de bank!

Tip 2: Stress verminderen

Stress maakt de menstruatiepijn alleen maar erger en daarom kunnen verschillende yogaoefeningen een uitkomst zijn. Naast yoga zijn er nog meer bezigheden die de stress doen afnemen, denk dan bijvoorbeeld aan een wandeling in het park of in het bos of gewoon simpel (en totaal niet vervelend) een filmpje kijken op de bank.

Tip 3: Neem een massage

Naast dat een massage natuurlijk ook stress vermindert, vinden we het ook gewoon heel fijn. En dat verdien je wel tijdens deze vervelende week/dagen van de maand. Naast een rugmassage blijkt het ook te helpen om je onderbuik te masseren. Zeker het proberen waard!

Tip 4: Eet voldoende vezels

Volgens GezondNU maakt je lichaam meer progesteron aan tijdens je menstruatie. Het gevolg hiervan is dat je darmen trager gaan werken en je last kunt krijgen van verstopping. Meer vezels en vocht kunnen dit tegengaan! Eet dus voldoende brood, groente en fruit en drink genoeg water.

Tip 5: Neem een warm bad

Ook een warm bad zorgt ervoor dat je kalmeert. Neem een bad van 37 graden Celsius, voeg lekkere badolie toe, dim het licht en zorg voor kaarsjes. Naast dat je nu ultieme rust zult ervaren, zorgt een warm bad ook voor de ontspanning van je spieren.

Tip 6: Warme kruik

Waarschijnlijk gebruik jij hem vooral in de winter, voor je koude voeten? Een warme kruik is goed voor nog veel meer dingen! Zo kun je hem op je buik of onderrug leggen tijdens je menstruatiepijn en je zult merken dat dit de pijn verlicht.

Lees ook

‘Dingen’ die helpen tegen de pijn tijdens of vóór je menstruatie

Wat doet gember eigenlijk met je lichaam?

‘Dingen’ die helpen tegen de pijn tijdens of vóór je menstruatie

Wat je moet eten bij menstruatie pijn