Niets is zo vervelend als een kriebelhoest die maar niet weggaat. Wat je ook doet, water drinken, hoest drank nemen en hoesten zelfs, de kriebel en hoest blijft. Een kriebel hoest is een droge hoest zonder slijm, die wordt veroorzaakt door irritatie in de keel. Wat kun je daar nou echt tegen doen? Wij zochten het voor je uit en hebben de aller beste tips!


Kriebelhoest

Last van kriebelhoest? Erg vervelend natuurlijk. Slapen lukt niet en je dagelijks functioneren lijdt eronder. Snel wat aan doen dus! Maar wat moet je nou doen tegen zo’n kriebelhoest en waar komt het eigenlijk vandaan? Een kriebelhoest is een droge hoest zonder slijm, die wordt veroorzaakt door irritatie in de keel. Als je eenmaal begint met hoesten, lukt het bijna niet meer om ermee op te houden. En helaas, hoe meer je hoest hoe erger je je slijmvliezen beschadigt. Erg vervelend dus.

Oorzaak

Om voortaan een kriebelhoest te voorkomen is het handig als je de oorzaken weet. Het is namelijk zo dat het door vele oorzaken kan gebeuren. Het kan komen door een verkoudheid of door overbelasting van je stem. Maar het kan dus ook komen door het roken, door airconditioning, slechte luchtcirculatie in omgeving, stoffige omgeving of het kan komen door een ziekte (keelontsteking, griep, enz.)

Tips tegen kriebelhoest

Droge lucht: Last van een droge lucht thuis? Zorg dan dat de luchtvochtigheid op peil is in huis. Plaats een bakje water op de verwarming in de woonkamer of slaapkamer.

Slapen: Ga je slapen? Plaats dan je hoofd wat hoger op je kussen. Zo krijg je meer lucht en minder prikkels.

Water: Het is natuurlijk altijd belangrijk om voldoende water te drinken en zo ook bij een kriebelhoest. zo smeer je de keel waardoor de irritatie verminderd.

Ademen: Probeer zo veel mogelijk door je neus de ademen, zo krijg je minder snel een vervelende hoestbui.

Honing: Neem af en toe eens een theelepeltje honing en houd het zolang mogelijk achter in je keel. Dit helpt erg goed tegen kriebelhoest.

Hoesten: Probeer toch echt zo min mogelijk te hoesten. Hoe meer je hoest, hoe meer de slijmvliezen geprikkeld raken.

Douche: Neem een hete douche of warm stoombad. De warme lucht zal helpen bij een kriebelhoest


Lees ook:

Met deze tips verzacht jij je keelpijn binnen no-time!

Dit moet je eten als je denkt dat je ziek wordt!

Dit gebeurt er als je stopt met het eten van bewerkt voedsel!