Van keelpijn hebben we eigenlijk allemaal wel eens last. Misschien komt het doordat je een beetje grieperig bent of omdat je te hard gezongen hebt bij een karaoke sessie. Het maakt in principe niet uit door wat voor reden je het hebt gekregen, het blijft een verschrikkelijk, vervelend gevoel. Tijdens het drinken, tijdens het eten en ook tijdens het praten hebben we er enorme last van. Gelukkig zijn er genoeg hulpmiddeltjes die je kunnen helpen om je keelpijn te verzachten binnen no-time!


Warme dranken

Het is vooral belangrijk om je keel vochtig te houden. Dit kun je het beste doen met warme dranken, en denk dan voornamelijk aan thee. Welke thee maakt op zich niet zo heel veel uit. De meeste thee die word gedronken tijdens keelpijn is toch wel thee met honing. De honing werkt goed tegen het hoesten en hoesten kan een probleem zijn bij keelpijn.

Tip: Gember en kurkuma staat bekend om hun ontsteking remmende werking. Een stukje gember of een snufje kurkuma zijn dus een goede toevoeging aan je thee! 

Dropjes en snoepjes

Deze tip heb je waarschijnlijk al zoo vaak gehoord, maar toch blijven we het zeggen. Drop helpt enorm bij het verzachten van de keelpijn. Zorg er wel voor dat je voor een dropje kiest waar je op moet zuigen, en niet op hoeft te kauwen. Waarom helpt dit eigenlijk zo goed? Dat is omdat het de keel constant vochtig houd. Je kunt dus eigenlijk ook prima andere snoepjes gebruiken om op te zuigen.

Met zout gorgelen

Door het gorgelen komt de keel in aanraking met stoffen die je niet vaak doorslikt. Je moet het gorgelen wel een aantal keer herhalen wil je resultaat merken. Je kunt het beste met zout gorgelen, en dit dan elk uur eventjes doen.

Rust

Daar gaan we weer, rust nemen. We blijven het je vertellen want rust is zo ontzettend belangrijk. Het wordt vaak vergeten door jezelf om dit genoeg te doen. Je lichaam moet herstellen, en dat heeft gewoon eventjes de tijd nodig. Ook is het heel belangrijk om tijdens keelpijn sigarettenrook te vermijden, niet te veel je stem verheffen en veel water te drinken.


Lees ook:

Dit moet je eten als je denkt dat je ziek wordt!

3 heerlijke smoothies met ongelofelijke gezondheidsvoordelen

5 gezondheidsmythes die je absoluut niet moet geloven!