Gember is de laatste jaren steeds populairder geworden. Het zit in producten als smoothies, water met een smaakje en thee. Dit komt doordat aan gember veel goede eigenschappen worden toegeschreven, maar is dat eigenlijk wel terecht?

Wat doet gember eigenlijk met je lichaam?


Voordelen

Een gember-citroen thee met honing is heel goed tegen keelpijn, maar gember heeft meer positieve effecten op het lichaam. Meerdere onderzoeken zien veel voordelen in het gebruik van gember, maar ook enkele bijwerkingen.

De inname van gember kan leiden tot een lagere bloedsuikerspiegel, een beter cholesterolniveau en minder ontstekingen. Wie wil afvallen doet er volgens onderzoeken goed aan gember te verwerken in producten. Het draagt namelijk bij aan een betere vetverbranding en je hongergevoel neemt erdoor af.

Dat gember goed werkt tegen misselijkheid wordt bevestigd door studies. Het wordt omschreven als een effectief en goedkope behandeling tegen misselijkheid en overgeven en is veilig. Ook blijkt gember een effectief hulpmiddel te zijn tegen spierpijn en kan het menstruatiepijn tegengaan.

Bijwerkingen

Maar ondanks al deze positieve effecten van gember, zijn er ook nog bijwerkingen bekend. Deze bijwerkingen komen vooral voor bij hoge doseringen gember. Het kan diarree tot gevolg hebben en mond-, oog- en huidirritatie veroorzaken.  Het is ook af te raden om gember voor een belangrijk gesprek te nemen, want het zou ook nog kunnen leiden tot winderigheid.


Lees ook:

Dit is waarom groene thee gezond is!

Deze natuurlijke producten zijn goed voor je huid!

Waar is kruidenthee nou eigenlijk echt goed voor?