Je schuift het mega-zoute eten en de zoete frisdranken vaak aan de kant vanwege je gezonde eetgewoonten, maar heel soms moet een vrouw gewoon even toegeven en zichzelf verwennen. Onbeperkt sushi eten met vriendinnen of een filmavondje met tony chocolonely, popcorn en vriendlief. Heel erg leuk, maar de dag erna voel je je misschien wat minder fijn (lees: opgeblazen voelen en pijnlijke buik) gelukkig zijn er ook bepaalde voedingsmiddelen die je helpen af te komen van je “sushi-face” en “foodbaby”. Dus mocht je binnenkort een ongezond avondje in de planning hebben staan, zorg dat je deze producten in huis hebt:


Bananen en sinaasappelen

Het eten van deze kalium rijke vruchten, helpt je je opgeblazen gevoel te bestrijden. Ze zorgen er namelijk voor dat het natrium-kalium gehalte in je lichaam weer in balans komt. Dat banaantje bij je ontbijt gaat je dag dus redden.

Papaya, ananas & grapefruit

Naast dat deze tropische vruchten gewoon ontzettend lekker zijn, zitten ze van nature bomvol enzymen die ons helpen bij de spijsvertering en het tegengaan van een opgeblazen gevoel. Tijd om een lekkere fruitsalade te maken dus!

Yoghurt

Yoghurt zit vol met probiotica (bacteriën) die net als de vruchten hierboven helpen bij de spijsvertering en het opgeblazen gevoel. Ook dragen ze een handje bij aan de algemene gezondheid van de darmen.

Bessen, appels en peren

Knabbel op deze fruitsoorten en het zal je helpen bij de stoelgang. De vezels zorgen ervoor dat je niet “verstopt” raakt (om het zo maar te zeggen). Dit kan dus ook goed helpen bij een opgeblazen gevoel.

Watermeloen

Totaal geen straf om te eten met dit warme weer. Watermeloen bestaat voor 93% uit water, dus het is een ideale detox kuur na je one-night-stand met die bak friet en mayonaise. Door het hoge water-gehalte en het feit dat watermeloen rijk is aan kalium, helpt dit fruit je lichaam “door te spoelen” en het opgeblazen gevoel te laten verdwijnen.

Zalm

Zalm bevat Omega-3 en dit helpt ontstekingen in ons lichaam tegen te gaan, zo ook in de maag en darmen (wat dus weer helpt bij je opgeblazen buikje) Het is wel beter om de gerookte zalm te laten voor wat het is. Deze bevat namelijk een hoop zout en zal juist zorgen voor een opgeblazen gevoel!

Quinoa

Voeg deze reden maar toe aan de lijst van voordelen en waarom we van deze superfood houden. Quinoa kan je helpen om minder opgeblazen te lijken, en je minder opgeblazen te voelen. Het bevat namelijk magnesium, wat helpt bij ongesteldheidskramp en het bevat ook nog kalium, wat je natrium-kalium gehalte weer in balans brengt. Daarnaast bevat het ook nog een hoop vezels. Misschien dus wel 1 van de beste opties om te eten na een avondje snacken..

Op weg naar een feestje en ineens voel je je opgeblazen? Deze trucjes helpen je om last-minute nog van je opgezette buik af te komen!